Dužni ste Općini Poličnik? Danas je posljednji dan za podmirenje računa prije ovrhe!

Komunalna naknada, komunalni doprinosi, troškovi izgradnje grobnica, zakup poslovnih prostora, trošak katastarskih izmjera, porez na potrošnju ii pak naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih građevina, samo su neke od tražbina koja Općina Poličnik potražuje kako od privatnih tako i od poslovnih osoba, dužnika.

Po nalazu o obavljenoj reviziji u ovoj Općini, koju je obavio Državni ured za reviziju, jasno je naznačeno kako Općina mora naplaćivati svoje prihode. Svima je jasno da naplatu vrši nadležni općinski upravni odjel za financije, stoji u priopćenju iz Općine Poličnik.

Mi smo dužni vršiti naplatu za komunalije, izgradnju grobnica, zakup poslovnih prostora, katastarske izmjene, nezakonito zadržavanje izgrađenih građevina, poreze na tvrtku te porez na potrošnju, napominju.

Prema upozorenju revizije, Općina je dužna učiniti sve kako bi se za trenutna dugovanja prema njoj izbjegli preduvjeti za zastaru potraživanja iz 2013. godine, pa će tako Općina pokrenuti tužbu prema svima, ravnopravno, kako bi utvrdili točan iznos duga te tako osigurali naplatu tražbine.

Tijekom lipnja prošle godine svi dužnici dobili su opomene o nenaplaćenim potraživanjima, govore nam u Općini Poličnik.

Nekolicina njih se odazvala i platila svoj dug, no svi oni koji to nisu učinili mogu to napraviti zaključno do 31. siječnja 2015. Nakon tog datuma Općina će pokrenuti ovršne postupke prema svim dužnicima, zaključuju u Poličniku.

Dodajmo ovome kako trošak ovršne naplate snosi dužnik a ne Općina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...