Eksplozija raznijela rodilište: Poginule su najmanje dvije osobe, a 66 ih je ozlijeđeno

U eksploziji plina u dječjoj bolnici u Ciudad de Mexicu u četvrtak poginule su najmanje dvije osobe, malodobnik i žena, a 66 je ozlijeđeno, dok se nastavlja potraga u polusrušenoj zgradi.

“Zasad smo sigurni da imamo dvije žrtve, malodobnika i ženu”, rekao je gradonačelnik Miguel Angel Mancerana tiskovnoj konferenciji. Izvor u gradskoj upravi izjavio je nešto ranije da je u eksploziji u Cuajimalpi, južno od meksičke prijestolnice, sedmero mrtvih, među kojima četvero djece.

Među 66 ozlijeđenih, 22 je u teškom stanju, dodao je Mancera. Mnogi su ozlijeđeni staklenim krhotinama koje su letjele uokolo.

Oko 40 posto bolnice za majke i djecu u Cuajimalpi uništeno je u eksploziji koja se dogodila u četvrtak ujutro (14.00 sati po srednjoeuropskome vremenu) dok je cisterna s plinom opskrbljivala ustanovu, najvjerojatnije zbog istjecanja plina iz crpke.

Najgore je prošao odjel hitne službe za novorođenčad koji je “gotovo potpuno uništen”, rekao je Adrian Ruvacalva, načelnik općine Cuajimalpe.

Papa Franjo se osvrnuo na nesreću na svom računu na Twitteru. “Molimo za žrtve eksplozije u bolnici u Cuajimalpi i za obitelji, neka im Gospodin udijeli mir i snagu”, napisao je.

Najmanje je sedam osoba, uključujući i četvero novorođenčadi, poginulo nakon što je iz još nejasnih razloga eksplodirao kamion cisterna pred jednim rodilištem Mexico Cityju.

Ozlijeđene su najmanje 54 osobe, među njima 22 djece, uglavnom od krhotina koje su se razletjele posvuda. Na fotografijama s mjesta događaja vidljivo je da je zgrada pretrpjela teška oštećenja, a do bolnice su brzo dojurile brojne interventne ekipe koje nastoje spasiti zatrpane ljude.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...