Grabar Kitarović: “Ova bešćutna crvena vlast nije ništa do jugonostalgije!”

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u četvrtak navečer na završnom predizbornom skupu da Hrvatska ima sve preduvjete biti jedna od najprosperitetnijih europskih zemalja i da će ju odvesti u pravom smjeru, a smatra kako jedino što u njoj ne valja su “Josipović, Milanović i besposlena vlada”.

“Logo SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića je labirint u kojem se Hrvatska nalazi. No, na svu sreću ja znam izići iz labirinta i zato ću Hrvatsku izvesti u pravom smjeru, u kojem nas je vodio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman”, kazala je Grabar Kitarović na skupu u prepunoj dvorani Doma sportova prekidana ovacijama ‘Pobjeda! Pobjeda!’.

“Moj program ‘Za bolju Hrvatsku’ ne nudi nekakve promjene ustava, drugu republiku ili bolje temelje. Ne nudi nove zakone nego dokidanje i rezanje zakona koji su nepotrebni. Nudi reviziju porezne politike koja će jačati gospodarstvo, nudi odnos države koji će biti pun poštovanja prema vama”, rekla je kandidatkinja HDZ-a za hrvatsku predsjednicu.

Očekuje strane investicije i kaže da će učiniti sve da ih privuče. “Ali oni koji će Hrvatsku izvući iz krize i stvarati nove vrijednosti jesu naši ljudi, gospodarstvenici, poljoprivrednici, branitelji koji se žele vratiti u aktivan život”, poručila je Grabar-Kitarović.

“Neka iziđu iz crnih limuzina i vladinih zrakoplova i vide kako se u Hrvatskoj živi”

Aktualnoj vladu, koju je nazvala bešćutnom, poručila je da mora otići.

“Moraju pogledati istini u oči! Neka iziđu iz crnih limuzina i vladinih zrakoplova i vide kako se u Hrvatskoj živi”, rekla je Grabar Kitarović i poručila: “Ivo i Zoran dva lica potrošene devalvirane kovanice i moraju otići”.

Vladajuće je prozvala i zbog “narušavanja međunarodnog ugleda” Hrvatske.

Kad pobjedi, kazala je, borit će se za hrvatske nacionalne interese, poticati i pomagati susjednim zemljama na putu u EU ali samo ako ispune iste kriterije kao Hrvatska. Istaknula je da će se zalagati za prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, ali i tražiti ista prava Hrvata u Srbiji, Crnoj Gori i Vojvodini. U BiH će, poručila je, stajati iza hrvatskog naroda i njegovih legitimnih predstavnika da se osigura njihova konstitutivnost i jednakopravnost na cijelom teritoriju BiH.

Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je birače predsjedničkih kandidata iz prvog kruga Ivana Sinčića i Milana Kujundžića te birače Ive Josipovića na jedinstvo poručivši da je za bolju i prosperitetniju Hrvatsku potreban zaokret koji ona nudi.

Nazočnima se obratio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a podršku HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji izrekli su i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmar Brok (CDU) te predsjednik Europske pučke stranke (EPP-a) Joseph Daul.

“Ova bešćutna tzv. crvena vlast nije ništa do jugonostalgije i jugofilije”

“Ova bešćutna tzv. crvena vlast nije ništa do jugonostalgije i jugofilije, a dopustila si je luksuz da relativizira vrijednosti 90-tih i velebnu ulogu prvog hrvatskog predsjednika”, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Na te su poruke nazočni uzvratili povicima ‘Izdaja! Izdaja!’

Za predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović rekao je kako “ona nikada nije prema svojoj domovini bila cinična i kritička kao što su to oni koji neovisnost nikada nisu niti htjeli”.

“Nakon ove pobjede idemo dalje i bit će to kraj lažne socijaldemokracije”, poručio je Karamarko.

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmar Brok (CDU) istaknuo je kako vjeruje da će HDZ-ova predsjednička kandidatkinja uvesti Hrvatsku u bolju budućnost i “spriječiti stare veze”.

“Za socijaliste diljem svijeta vrijedi rečenica – socijalisti govore o budućnosti ali nemaju uspjeha u sadašnjosti i onda se ispričavaju prošlošću”, rekao je Brok.

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP-a) Joseph Daul ocijenio je da su ovi predsjednički izbori obećanje za bolju Hrvatsku. “Ovi predsjednički izbori su obećanje za bolju Hrvatsku”, istaknuo je Daul uvjeren u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović.

Na početku završnog predizbornog HDZ-ovog skupa nazočni su minutom šutnje odali počast prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, poginulim braniteljima te žrtvama današnjeg terorističkog napada u Parizu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...