Grabar Kitarović: “Stazić se nema pravo javljati, u Istri je ljetovao za 7 kuna!”

Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović njihov je pokušaj da se HDZ vrati na vlast, da povratkom na vlast zaustave istrage i da nastave tamo gdje su stali, da nastave krasti, oštro je Nenad Stazić (SDP) kritizirao HDZ i njihovu predsjedničku kandidatkinju.

Konferenciju za novinare sazvali su kako bi opisali Kolindin profesionalni put i njezinu povezanost s Ivom Sanaderom, od suradnje u Ministarstvu znanosti i Ministarstvu vanjskih poslova, preko suradnje u Vladi Ive Sanadera do njezina rada u inozemstvu.

Neven Jurica krao je novac da bi kockao. Tipičan HDZ-ovac. Njega su smijenili i taj je posao počela raditi Kolinda Grabar Kitarović. Kako ga je radila? Pošteno? Ne, HDZ-ovski. Njezinim službenim automobilom njezin se suprug vozikao godinu dana. Gordan Jandroković tada je rekao kako će je sankcionirati. Evo sankcije – kandidatura za predsjednicu. Tako HDZ kažnjava lopove, poručio je Stazić, koji smatra kako je Kolinda, baš kao i ostatak Sanaderovih suradnika, morala znati za sve, za crne vreće i krađu hrvatskih poduzeća. Na pitanje gdje su mu dokazi, jer Kolinda je mogla sve znati, ali moguće je da i nije znala, odgovorio je:

Znala je, jednako kao i svi drugi, koji su bili dio najužeg tima, zaključio je.

Novinari su ga pitali i je li ova konferencija sazvana zbog anketa, koje ne idu u prilog Ivi Josipoviću, rekao je da za te ankete ne zna.

Svi koji žele živjeti na pošten način, ne bi trebali 11. siječnja ostati kod kuće. Ne smiju misliti da će Ivo Josipović pobijediti bez njihove pomoći. Moraju izaći na izbore i podržati ga, poručio je.

Grabar Kitarović: Stazić je zadnji koji može dijeliti lekcije o korupciji

Tijekom boravka u Bjelovaru HDZ-ova predsjednička kandidatkinja prokomentirala je Stazićeve prozivke kazavši da je on kao  ‘čovjek koji je za sedam kuna ljetovao na Brijunima, posljednja osoba koja bi mogla govoriti o korupciji i iskorištavanju države u te svrhe’. Opet se ogradila od Ive Sanadera kazavši da je iz njegove Vlade otišla početkom 2008.

– Iz Vlade gospodina Sanadera otišla sam u siječnju 2008. i svi vrlo dobro znaju kakav je bio moj status tada. Radila sam svoj posao jako dobro, ponosna sam na svoje rezultate, kazala je Grabar Kitarović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...