HSP AS: “Kredite u švicarskim francima bez naknade konvertirati u euro ili kune!”

Hrvatska stranka prava dr. Ante starčević (HSP AS) smatra da se problem građana koji imaju kredite u švicarskim francima može riješiti konvertiranjem tih kredita, pod što povoljnijim uvjetima i bez naknade, u euro ili kune te produljenjem roka vraćanja radi smanjenja financijskog pritiska na dužnike.

– To je trenutno jedino moguće rješenje u situaciji financijske neizvjesnosti i previranja na financijskim tržištima, ističe u četvrtak HSP AS u priopćenju. Upozorava kako ne treba gajiti iluzije da – ako dođe do stabiliziranja situacije na financijskom tržištu i snižavanja vrijednosti švicarskog franka na početnu vrijednost, neće doći do ponovnih skokova vrijednosti franka koji će uzrokovati probleme za sve dužnike po kreditima u toj valuti, javila je Hina.

Trebalo bi izvršiti pritisak na poslovne banke i na HNB, pa i odgovorne institucije države da se krene u rješavanje problema švicarskog franka na taj način, drži ta stranka. Poseban naglasak treba biti na HNB-u, koji ima instrumente za pritisak na poslovne banke da što žurnije pristupe rješavanju tog gorućeg problema, kaže se u priopćenju koje potpisuje zamjenik predsjednika HSP AS-a Rudolf Dvorski.

Vrhovni sud poziva da što je prije moguće donese odluku o “slučaju Franak“.

Švicarska središnja banka neočekivano je u četvrtak ukinula mjeru ograničenja tečaja franka prema euru od minimalnih 1,20 franaka za euro, zbog čega je tečaj franka snažno porastao prema euru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...