Karamarko pozvao Hrvatsku da izađe na izbore: “Sudjeluje u povijesnom trenutku – početku stvaranja bolje Hrvatske”

Uoči drugog kruga predsjedničkih izbora predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko pozvao je u petak hrvatsku javnost da iziđe na izbore i glasuje za Kolindu Grabar-Kitarović te tako “sudjeluje u povijesnom trenutku – početku stvaranja bolje Hrvatske”.”Pobjeda naše Kolinde označit će početak novog razdoblja suvremene hrvatske države, razdoblja istinske borbe za gospodarski oporavak, zapošljavanje i dostojanstven život”, ističe Karamarko u pismu Hrvaticama i Hrvatima, građankama i građanima Republike Hrvatske, Hrvatima iz BiH i dijaspore.

– Svojom osobnošću, korektnom kampanjom, prepoznavanjem najtežih problema našeg društva i nuđenjem konkretnih rješenja za izlazak iz teške socijalne i gospodarske krize Kolinda je potvrdila ono što smo znali i isticali od prvog trenutka – da će sigurno pobijediti jer je najbolji kandidat za predsjednicu Republike Hrvatske, ocjenjuje Karamarko.

U pismu se ističe kako je Grabar-Kitarović nadmoć prezentirala još u izbornoj noći, kada je, “zanemarivši sva podmetanja, omalovažavanja, medijska i anketarska podmetanja”, pozvala na okupljanje i zajedništvo radi rješavanja krize i nagomilanih problema u hrvatskom društvu.

Karamarko napominje kako se posebno posvetila rješavanju problema najugroženijih, nezaposlenih, siromašnih, blokiranih, ovršenih, deložiranih i svih obespravljenih te da je spremna učiniti sve što može kako bi im se vratilo elementarno ljudsko dostojanstvo.

Za njezina protukandidata, predsjednika Ivu Josipovića i premijera Zorana Milanovića Karamarko kaže kako su u istoj noći “posvjedočili da se umjesto o stotinama tisuća siromašnih i ugroženih brinu jedino za svoje fotelje”. “Pokazali su pravo lice, u strahu za funkcije pokrenuli agresivnu kampanju, a radikalnim usklicima ‘ili mi ili oni’ na najprizemniji su način pokušali izazvati podjele u našem društvu. Odbacujemo takve pokušaje podjela, a prema rezultatima prvoga izbornog kruga i potpori koju Kolinda Grabar-Kitarović svakodnevno prima očito je da ih ne prihvaćaju ni hrvatski birači”, stoji u pismu.

Karamarko ocjenjuje da birači ne prihvaćaju ni gospodarsku krizu s teškim posljedicama “koju je neradom i neznanjem skrivila Milanovićeva Vlada, a da dosadašnji predsjednik nije nijednom podigao glas u zaštitu siromašnih, nezaposlenih, blokiranih i svih ugroženih”. Također ne prihvaća da pokraj tolikih nezaposlenih i siromašnih “nesposobna SDP-ova vlast i dalje ne koristi milijarde kuna koje leže neiskorištene u EU fondovima, dok Josipović, umjesto o tom paradoksu, pokreće javnu raspravu o maglovitim ustavnim promjenama”.

Ta njegova “nova vizija” i izmjene temelja na kojima je Hrvatska nastala, ističe Karamarko, samo su podcjenjivački pokušaj nove prijevare, slične nekoć proklamiranoj ‘novoj pravednosti’, zbog čega građani na čelu države žele osobu koja će kritizirati Vladu, od nje tražiti da priprema projekte te se napokon počne koristiti novcem iz EU fondova i zapošljavati ljude.

Po njegovim riječima, birači odbacuju i “nepoštovanje hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata koje iskazuje Kukuriku vlada te predsjednika koji svojim lamentacijama sugerira da su invalidske mirovine ipak previsoke, kao da se zdravlje i višedesetljetna prikovanost za kolica mogu ičim platiti”.

– Birači su pokazali da žele na čelu države predsjednicu koja cijeni i poštuje one koji su najzaslužniji za Domovinu i koja će pokrenuti rješavanje problema blokiranih, ovršenih i deložiranih te svima ugroženima vratiti ljudsko dostojanstvo, ističe, uz ostalo, HDZ-ov predsjednik.

Naglašava kako Grabar-Kitarović “ne dijeli, nego poziva na zajedništvo. Cijeni različitosti i u njima traži snagu Hrvatske. Poštujući sve vrijednosti, odlučno poručuje da voli Hrvatsku iznad svega, Hrvatsku u kojoj neće biti obespravljenih, poniženih i pogaženih”.

– Jaka Hrvatska, konkurentna Hrvatska, Hrvatska koja se brine o svakom svojem građaninu, o seljaku, ribaru, učitelju, liječniku, branitelju i osobi s invaliditetom, domaćici, radniku, mladima i studentima, obiteljima, djeci, poduzetnicima i nezaposlenima, o svima – to je naš program i naša obveza, poručuje u pismu Karamarko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...