Kraljevski vinogradi u Muzeju antičkog stakla

Muzej antičkog stakla (MAS) od samog osnivanja sudjeluje u manifestaciji ˝Noć muzeja˝. Tako je danas na konferenciji za medije, ravnatelj ovog muzeja, Ivo Fadić predstavio program za ovogodišnju Noć muzeja, šestu po redu na kojoj će ovaj muzej sudjelovati.

Noć muzeja velika je akcija hrvatskih muzeja s ciljem popularizacije muzejskih sadržaja i dovođenja publike u muzejske prostore koje organizira Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s hrvatskim muzejima. U više od 100 hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi obavljaju se završne pripreme kako bi svi posjetitelji mogli uživati u još jednoj manifestaciji koja svake godine ima sve više posjetitelja.

Noć muzeja pressicaMuzej antičkog stakla u Zadru (MAS) i ove je godine pripremio bogat program. Ovog petka svi posjetitelji već od 18 sati moći će razgledati ovaj muzej, uživati u degustaciji vina Kraljevskih vinograda, ali i kupiti autohtone suvenire uz popust od 20 %. Novi suvenir Zadra je spoj bogatstva prirodne, kulturne baštine i enološka i turističke ponuda zadarskog kraja. Radi se o staklu i vinu tj. o proizvodima: staklenim dekanterima , posudama i predmetima koji su u antičko doba služila za čuvanje i konzumiranje vina (replike antičkog stakla) kojeg izrađuje Muzej antičkog stakla i vrhunskog vina od autohtonih sorti grožđa kojeg proizvode Kraljevski vinogradi Zadar od grožđa, pošip, plavac i crljenak na sunčanim padinama Punta Skale.

Svaku godinu organiziramo koncert. Ove godine imamo koncert Martine Tomas i Emila Šprljana. Koji su na rasporedu od 20 sati. Tradicionalno održat ćemo naše radionice. Puhanje stakla u radionici gdje radi naš staklopuhač Marko Štefanac a kasnije ćemo imati i izradu nakita na plamenicima koje radi naša Antonija Gospić, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Muzeja antičkog stakla, Ivo Fadić.

Degustacija vina Kraljevskih vinograda održat će se u maloj dvorani od 20 sati, a točno u ponoć izvlačit će se tradicionalna lutrija s poznatom zadarskom glumicom Tamarom Šoletić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...