Madonna i AC/DC nastupit će na dodjeli nagrade Grammy

Svečanu dodjelu ovogodišnjih nagrada Grammy uveličat će svojim nastupima 8. veljače u Los Angelesu američka pop diva Madonna i australski hard rock sastav AC/DC, priopćila je u utorak američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost (NARAS) koja dodjeljuje nagrade.

Na popisu glazbenika koji će zabavljati publiku na dodjeli 57. godišnjih nagrada za izuzetne doprinose u glazbenoj umjetnosti i diskografiji zasad su još američki country pjevač Eric Church, mlada američka pop pjevačica Ariana Grande i engleski glazbenik Ed Sheeran, piše Hina.

Church je nominiran u četiri kategorije, uključujući za najbolji country album za “The Outsider”, a Sheeran u tri, među kojima je i ona za album godine i najbolji pop vokal za njegov drugi studijski album “X”. Grande se natječe u dvije kategorije, jedna od kojih je ona za najbolji pop vokalni album za “My Everything”.

Madonna je u svojoj višedesetljetnoj glazbenoj karijeri dobila sedam nagrada Grammy, a AC/DC jednu, za najbolju hard rock izvedbu za “War Machine” 2010. Nije poznato hoće li s bendom nastupiti i bubnjar Phil Rudd, koji dva dana nakon svečanosti, 10. veljače, ima ročište na sudu na Novom Zelandu zbog posjedovanja droge i prijetnji smrću.

Svečanost dodjele 57. godišnjih nagrada Grammy, koja se održava u Staples Centru u Los Angelesu, jedno je od najgledanijih svjetskih TV događanja. Ove godine dodijelit će se 83 nagrade, jedna više nego 2014.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...