Meteorolozi najavili kišu a snijeg okružio Split: Pahulje ponegdje do mora!

U večernjim satima utorka preko našeg područja premještala se visinska ciklona koja je donijela naoblačenja i pad temperatura zraka s burom. Tijekom večeri slab snijeg je počeo padati na području između Sinja i Imotskog, a od oko 21 sata pada i na Kozjaku i Mosoru, sve do 200 metara nadmorske visine.

Na Klisu pada umjeren snijeg uz 1 stupanj Celzijev, a snijeg se ponegdje počeo hvatati na travnatim površinama. Zabilježeno je da snijeg pada i u Rupotinama. Gust snijeg pada na mosorskoj zvjezdarnici gdje se već stvara sniježni pokrivač. Snijeg pada u mosorskim naseljima Dubravi, Donje Sitno i Gornje Sitno. Na zvjezdarnici je temperatura pala na – 1 stupanj Celzijev, a na biokovskom vrhu Sv. Juri na -8. Na području od Trogira do Omiša uz obalu pada slaba kiša ali bura povremeno nosi susnježicu sve do mora. Na Dubcima i u Brelima od oko 22 sata također ima slabog snijega nošenog burom.
Snijeg je padao čak i na višim dijelovima Čiova, a u Zagvozdu je zabilježeno 5 centimetara snijega, javio je Crometeo.

Ove oborine su pomalo iznenadile prognostičare, iako će u srednjoj Dalmaciji do jutra prestati, ali bi zato snijeg i susnježica mogle u rano jutro iznenaditi dijelove u južnoj dalmaciji.

U dane vikenda u planinama će pasti vrlo obilan snijeg a drugdje kiša. Na moguća snježna iznenađenja, pričekat ćemo u slijedećem tjednu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...