Na jednom od najvažnijih specijaliziranih turističkih sajmova u Stuttgartu: Kamp TN Zaton, šestu godinu među najboljima u Europi!

Hrvatska turistička zajednica u terminu od 17. do 25. siječnja 2015. godine predstavlja hrvatski turizam na jednom od najvažnijih specijaliziranih turističkih sajmova za kamping, motorizirana i autobusna putovanja CMT u Stuttgartu. Također, u sklopu sajma CMT održava se i sajam kulturnog turizma “Kultur Reisen“ na kojem se predstavlja i kulturno-turistička ponuda naše zemlje. Cilj sajma je razmjena iskustava i poslovni sastanci turoperatora koji u svojoj ponudi imaju kulturno-turistički proizvod.

Hrvatska se turistička ponuda u Stuttgartu predstavlja na impozantnom štandu veličine 156 četvornih metara, a pored opće ponude Hrvatske turističke zajednice, na štandu se predstavlja i 16 suizlagača. Među njima su i Turistička zajednica Zadarske županije zajedno s partnerima Ilirijom iz Biograda i Turisthotelom d.d. iz Zadra.

Ministar turizma Darko Lorencin te direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić posjetili su sajam, gdje su se susreli s Kurtom Heinenom, potpredsjednikom ADAC-a zaduženim za turizam te mnogim drugim uglednicima.

Njemački ADAC, najveći i najznačajniji europski automobilski klub, dan uoči sajma redovito organizira gala večeru na kojoj okupi najznačajnije turističke subjekte iz cijelog svijeta, dodjeljuje svoje oznake te ujedno i priznanja najboljim kampovima u Europi. Priznanja se uručuju nakon strogih provjera svakog od kampova od strane stručnjaka ADAC-a, a komisija je pregledala i bodovala čak 5.400 kampova diljem Europe.

Na velikom turističkom sajmu CMT u Stuttgartu, kamp Zaton, u vlasništvu Turisthotela d.d. iz Zadra, prvijenac iz obitelji hrvatskog lanca kvalitete “Top Camping Pool”, ušao je još 2009. godine u društvo tridesetak najkvalitetnijih europskih kampova i time postao “trendsetter” u kamping-kvaliteti Hrvatske. Zaton je dobitnik crvene ADAC-ove ploče “Superplatz” i za 2008. godinu. Budući da se ova prestižna nagrada svake godine mora potvrditi svojom kvalitetom, kamp Zaton, da bi je zadržao,  išao je u daljnja ulaganja. Na taj način je jedan hrvatski kamp “pokupio” sve europske najprestižnije predikate za kamping-kvalitetu, što je svakako priznanje Zadarskoj županiji, jednoj od najpropulzivnijih hrvatskih kamping-regija.

Uspješan niz se nastavlja te je tako i ove godine kada je zadarski Turisthotel ponovno okrunjen visokim priznanjima. S kampom u TN Zaton već šest godina čvrsto drži svoje mjesto među najboljim kampovima u Europi. Svečanoj večeri ADAC-a kao i otvorenju sajma nazočila je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.

Sajam CMT u Stuttgartu prostire se na 105.000 metara četvornih, a sa 241.000 posjetitelja, 2.000 izlagača iz 90 zemalja te 360 regija predstavlja najveće sajamsko izlaganje u Njemačkoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...