Operacija izvlačenja zrakoplova AirAsie unatoč lošem vremenu

Indonezijske ekipe nastoje izvaditi iz mora rep palog zrakoplova tvrtke AirAsia, dok istodobno jake struje nanose mulj u olupinu i tako ju čine težom, objavili su u subotu lokalni mediji.Ronioci su još u potrazi za crnom kutijom i preostalim tijelima iz zrakoplova, a meteorolozi najavljuju pogoršanje vremena i valove do 3,5 metra s jakim vjetrom i morskim strujama u pokrajini Središnji Kalimantan na indonezijskome otoku Borneu.

– Pokušavamo se koristiti jastucima na napuhavanje. Rep zrakoplova mogao bi sada biti teži jer se napunio muljem i pijeskom, prenosi novinski portal Kompas.com riječi Suryadija Supriyadija, čelnika nacionalne službe za spašavanje.

Ekipe su u petak otkrile signal crne kutije, ali ronioci ju nisu pronašli na mjestu gdje bi se trebala nalaziti, javlja Hina.

Kutija je očito kilometrima daleko od repa zrakoplova, rekao je Surpiyadi, oslanjajući se na signal što ga je locirao brod indonezijske mornarice.

Zrakoplov tvrtke AirAsia na letu QZ8501 iz Surabaye u Indoneziji prema Singapuru srušio se 28. prosinca u Javansko more. U nesreći su poginulo 162 osobe, najveći broj među njima Indonežani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...