Panika na letu za Beč, Slovenac prijetio bombom u prtljazi

Putnici aviona koji je iz rimske zračne luke Fiumicino u srijedu navečer trebao poletjeti za Beč evakuirani su zbog prijetnje bombom.

Navodno je jedan putnik iz Slovenije rekao da se ukrcao u avion zrakoplovne kompanije Niki s bombom u prtljazi, pa je svih 80-ak ljudi iz zrakoplova evakuirano kako bi policija potražila bombu i neutralizirala prijetnju, piše Jutarnji list.

Talijanski mediji pišu da je neimenovani slovenski državljanin navodno zaprijetio da će eksplozivnu napravu aktivirati daljinskim upravljačem.

Nastala je panika

Kako piše rimska La Repubblica, jedan je putnik primijetio da čovjek koji sjedi pored njega u zrakoplovu ima neku napravu u ruci, navodno pedometar, a kada ga je upitao o čemu se radi, ovaj mu je odgovorio: “To je daljinski upravljač za detoniranje bombe”.

U tom trenutku u zrakoplovu koji je trebao krenuti iz zračne luke nastala je panika. Putnici su upozorili kapetana o navodnom bombašu, koji je, po nekim navodima, čak imao u ruci tekstove napisane arapskim pismom. Putnik je, kako piše La Repubblica, potvrdio da se na zrakoplov ukrcao s bombom u prtljazi.

Kapetan je odmah uzbunio kontrolni toranj i odvezao zrakoplov na izolirano mjesto. Prema antiterorističkoj proceduri zračni je promet bio blokiran zbog čega je nekoliko letova otkazano, a više ih je u polasku i dolasku znatno kasnilo. Situacija se normalizirala nakon 23 sata.

Rim moguća meta napada

Policija je Slovenca uhitila i odvela ga na ispitivanje, a on je na lošem engleskom navodno kazao da je riječ o nesporazumu.

Proteklih je tjedana u nekoliko navrata bilo najava da bi sljedeća meta mogućih terorističkih napada radikala povezanih s Islamskom državom mogao biti Rim, zbog čega su u talijanskoj prijestolnici na frekventnim lokacijama poput aerodroma pojačane mjere sigurnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...