Pobjeda u Bugarskoj: Zadar – Levski Sofia 80-72

U zaostaloj utakmici 16. kola ABA lige košarkaši Zadra su na gostovanju kod Levskog u Sofiji nešto teže od očekivanog stigli do nova dva boda. Nakon iscrpljujuće utakmice protiv Crvene Zvezde u ponedjeljak te dugog puta do bugarske metropole, Zadrani su slavili s rezultatom 80-72.

Nakon uvodnih 4-0 i 6-2 činilo se kako će se Zadar poigrati s indisponiranim protivnikom, no Levski je nošen sjajnom potporom domaćih navijača napravio veliki preokret te je preko Angelova, Simeonova i Ivanova početkom druge dionice stigao do visoke prednosti koja je u dva navrata iznosila i 14 koševa razlike (42-28 i 45-31). Srećom, Zadrani su se do kraja prve polovice susreta dovoljno pribrali da bi vodstvo domaćina smanjili na 47-40.

U trećoj dionici Zadrani su, pokazat će se, riješili pitanje pobjednika. Sjajne dionice Borisa Baraća i Franka Šanga dovele su prvo do izjednačenja 52-52, a potom i prelaska u vodstvo nakon kojeg za domaćine više nije bilo povratka. Treću dionicu Zadrani su zaključili s rezultatom 22-5, te su ukupno prešli u vodstvo od 10 koševa razlike 52-62.

U posljednjoj četvrtini domaćin je ozbiljnije zaprijetio samo u uvodnim minutama kad je prednost Zadra smanjio na 57-62, no ostatak susreta svakako je protekao u znaku gostiju. Šangu i Baraću su se sa svojim učincima priključili Ivanov, Florence i Ramljak, te je svaka sumnja oko konačnog rezultata otklonjena. Na kraju posve zaslužena pobjeda Zadra s rezultatom 70-62 iako prvo poluvrijeme definitivno nije bilo na željenoj razini.

Zadar su do pobjede predvodili Šango (17), Barać (15), Florence (15), Ramljak (14) i Ivanov (13). Od ostalih igrača se u strijelce upisao tek Kraljević (6). Napomenimo i kako je trener Ante Nazor za večerašnju utakmicu bio lišen usluga Josipa Sobina, a otprije su van stroja Lovre Bašić i Juraj Segarić.

Zadar je ovom pobjedom stigao na diobu šestog mjesta na tablici kojeg dijeli s Cibonom i Union Olimpijom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...