Predavanje Volonterskog centra o Školi jednakih mogućnosti – ulozi i položaju pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju

U Ogranku gradske knjižnice Arbanasi dr.sc Matilda Karamatić Brčić će sutra 30. siječnja 2015.godine s početkom u 12 sati održati predavanje Škola jednakih mogućnosti – uloga i položaj pomoćnika u nastavi u inkluzivnom okruženju.

Predavanje organizira Volonterski centar Zadar kao partner Gradu Zadru u okviru projekta “Škola puna mogućnosti – pomoćnici u nastavi za razvoj mogućnosti svih učenika“.

Grad Zadar program uvođenja osobnih pomoćnika u nastavu kontinuirano provodi u zadarskim osnovnim školama od travnja 2010. godine. Za školsku 2014./2015. spomenuti program prijavljen je za financiranje iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekt pod nazivom “Škola puna mogućnosti – pomoćnici u nastavi za razvoj mogućnosti svih učenika“ odabran je za financiranje sukladno Odluci o financiranju od 23. rujna 2014. u ukupnom bespovratnom iznosu od 1.918.542,16 kuna.

Osnovni ciljevi projekta su osigurati kontinuiranu i kvalitetnu podršku učenicima s teškoćama koji su integrirani u redovite odgojno-obrazovne ustanove i za pomoćnike u nastavi angažirati nezaposlene osobe registrirane na tržištu rada.

Volonterski centar Zadar organizirati će sveukupno četiri predavanja na temu inkluzivnog obrazovanja za širu javnost i krajnje korisnike koja će se zasnivati na terenskom istraživanju četiri stručnjaka odgojno-obrazovnog-rehabilitacijskog profila u sedam zadarskih osnovnih škola. Sadržaj predavanja biti će objavljen u brošuri.

Projekt realizira Grad Zadar – Upravni odjel za odgoj i školstvo u partnerstvu s OŠ Stanovi, OŠ Krune Krstića, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Šime Budinića, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, Udrugom za Down sindrom Zadarske županije, Udrugom socijalnih radnika – Volonterskim centrom Zadar i Pučkim otvorenim učilištem Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...