Prvi dan 2015. bit će ekstremno hladan, evo kada će biti toplije

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno uz vrlo slab snijeg. Najviše sunčana vremena očekuje se na jugu Dalmacije.

Vjetar slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će prema kraju dana slabjeti.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom između -18 i -10, na Jadranu od -6 do 0. Najviša dnevna temperatura između -8 i -3, na Jadranu od 2 do 7 °C.

Meteoalarm se zbog izrazito niskih temperatura i jakog vjetra ponovno oglasio s nizom upozorenja. Za središnji dio države te Slavoniju i Baranju zbog hladnoće je objavljena narančasta uzbuna.

‘Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela’, navodi Meteoalarm uz narančasto upozorenje.

Za cijeli Jadran, dalmatinsko zaleđe te Liku i Gorski kotar objavljena je žuta uzbuna, također zbog temperatura koje će pasti ispod nule, ali i zbog snažnih udara vjetra, koji će zasigurno pojačati dojam hladnoće.

‘Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike’, upozorava Meteoalarm građane na područjima za koja važi žuto upozorenje.

Inače, meteorolozi za petak najavljuju jutarnju maglu i niske oblake, koji bi se ponegdje mogli i dulje zadržati.

U dane vikenda promjenljivo, povremeno uz slabe oborine na granici kiše i snijega, a moguća je i poledica koja se smrzava na tlu. Manje hladno.

Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano. U nedjelju uz više oblaka mjestimice moguća kiša. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u porastu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...