“Ratovi zvijezda” najočekivaniji film u 2015. godini

Novi nastavak franšize “Ratovi zvijezda” prvi je na listi najočekivanijih filmova 2015. godine, navodi agencija Fandango, a stručnjaci ocjenjuju da će sljedeća godina biti velika godina za box-office hitove.

“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” stiže u godini kada se očekuju i novi nastavci “Osvetnika” (Avengers: Age of Ultron) i “Igara gladi” (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2)

Očekuje se da će ovi filmovi prestići rekordnu zaradu od 11 milijardi dolara iz 2013. godine. Ove godine, filmovi su na američkim blagajnama zaradili oko 9,4 milijarde dolara, navodi stranica boxofficemojo.com.

Novi “Ratovi zvezda”, režisera J.J. Abramsa u kina stižu 18. studenog.

Zvijezda filma “Igare gladi” Jennifer Lawrence najtraženija je glumica i to drugu godinu zaredom, a novi film u kina stiže 20. studenog. Ove godine “Igre gladi” su zaradile 306,7 milijuna dolara u prvih pet tjedana prikazivanja u američkim kinima i to je drugi najgledaniji film nakon “Guardians of the Galaxy”.

Najtraženiji glumac kod publike je Robert Downey Jr. koji se na veliko platno vraća kao Tony Stark/Iron Man u nastavku “Avengers: Age of Ultron”.

Među drugim dugoočekivanim filmovima u 2015. godini nalaze se “Pedeset nijansi sive” i “Jurassic World”.

Agencija Fandango proglasila je Jamiea Dornana (Pedeset nijansi sive) za najveću “novu” zvijezdu, a Disneyevu glumicu Daisy Ridley za najveću žensku novu zvijezdu.

Kada je reč o obiteljskim filmovima, najiščekivaniji je “Minions”, a zatim slijede “Pepeljuga”, “Inside Out”, “Peanuts” i “Pan”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...