Ruža Tomašić pristupa Hrvatskoj konzervativnoj stranci

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić potpisat će u subotu u Šibeniku na sjednici Predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke (HKS) pristupnicu i postati član te stranke nastale nakon rascjepa HSP-a dr. Ante Starčevića, kojem je bila predsjednica.

Tomašić je to potvrdila u četvrtak u telefonskom razgovoru za Hinu, dodajući kako je tako odlučila jer je jako zadovoljna svime što su članovi HKS-a dosad učinili. “Puno mladih je došlo i još dolaze. Njih nije zanimalo pravaštvo, a svjetonazorski spadaju u konzervativnu stranku, ali okrenutu budućnosti, a ne prošlosti”, dodala je Tomašić za Hinu.

Na pitanje hoće li postati i predsjednica te stranke, odgovorila je da će odluku o tome hoće li se na saboru stranke u ožujku kandidirati za predsjednicu donijeti poslije, ali ne zato što ne bi htjela to biti, nego zato što smatra da bi “sadašnji predsjednik Mihovil Stanišić bio vrlo dobar predsjednik stranke”.

– Jako sam zadovoljna svime što je učinjeno. Stanišić u radu čvrsto stoji na tlu sa svim svojim odlukama. Sviđa mi se kako radi i nastojat ću ga do sabora stranke nagovoriti da se on kandidira za predsjednika, rekla je.

Stanišić kaže da mu “imponira njezino povjerenje, ali zna da će ona bolje voditi stranku”.

– Maksimalno se trudim da Ruži Tomašić stvorim temelje potpuno nove i drugačije, obiteljske stranke, da ljudi međusobno komuniciraju i zalažu se za dobrobit cijele zajednice, što je ona nastojala postići i u našoj prošloj stranci, istaknuo je.

Stanišić je otkrio da je Ružu Tomašić u posljednje vrijeme neuspješno vrbovalo nekoliko stranaka.

Po njegovim riječima, program stranke počiva na tradicionalizmu i obiteljskim vrijednostima te na snažnome državnom integritetu, a u gospodardstvu na obrtništvu i malome i srednjem poduzetništvu kao njegovom temelju.

– Namjera je da se da puno prostora da mladima i ženama, pa da se djelovanjem u stranci profiliraju i sami bore za bolju budućnost. S tim ciljem u HKS-u neće biti multipliciranja funkcija, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...