Show o gayevima koji se zbog vjere prisiljavaju biti u braku s ženama

Televizijska mreža TLC poznata je po najbizarnijim reality show programima današnjice, no posljednji u nizu izazvao je buru u SAD-u.

U pitanju je emisija “My Husband’s Not Gay” (“Moj suprug nije gay”), a prati tri para iz Salt Lake Cityjai njihova prijatelja Toma koji traži suprugu. Kontroverzije ne bi bilo da muškarci nisu gay, i da je jedini razlog zbog kojeg su u braku, njihova vjera. Predstavljaju se sretno oženjenimmormonima koje privlači isti spol. Odbijaju se nazvati homoseksualcima jer im to brani vjera. Premijera emisije trebala bi se održati 11. siječnja, no pokrenuta je online peticija protiv prikazivanja, a dosad ju je potpisalo 95 tisuća ljudi.

“Ovi muškarci trebaju suosjećanje”

Peticiju je pokrenuo Josh Sanders, koji tvrdi da specijal promovira “lažnu i opasnu ideju da gay ljudi mogu i trebaju biti hetero kako bi bili dijelom svojih vjerskih zajednica”. Sanders je i sam kršćanin i gay, a u prošlosti je, kaže, bio podvrgnutreparativnoj terapiji. – Pokrenuo sam peticiju jer ovi muškarci zaslužuju suosjećanje i prihvaćanje. Umjesto toga TLC njihove živote predstavlja kao zabavu i šalje opasnu poruku o tome da je homoseksualnost nešto što se može i treba mijenjati. Niti jednoj mladoj osobi nikad ne bi trebalo biti rečeno da se treba sramiti onog što jest – a to pogotovo ne bi trebala poručivati TV kuća – poručio je Sanders.

“Privlači me supruga, ali definitivno me privlače i muškarci”

TLC je kritizirala i predsjednica GLAAD-a, Sarah Kate Ellis. – Nitko ne može birati koga će voljeti i, ono puno važnije, nitko ne bi ni trebao. Ulaganjem u ovaj opasan program, TLC šteti brojnim LGBT-ovcima. TLC, pak, odgovornost prebacuje na pojedince koji su se odlučili pojaviti u showu. Oni, tvrde, govore u svoje ime i sami su donijeli vlastite odluke. I zaista, u emisiji Pret, Jeff i Curtis otkrivaju da su u brakovima i da obožavaju svoje žene. U isto vrijeme, privlače ih muškarci. – Privlači me moja supruga, ali definitivno me privlače i muškarci – izjavio je Pret koji je u braku već devet godina i sa suprugom Megan ima dvije kćeri. Tanya brani supruga Jeffa i tvrdi da joj smeta kada njezina supruga zovu homoseksualcem. Uza sve, njihov 35-godišnji prijatelj Tom želi pronaći dobru suprugu, no ne zna što da radi sa svojim osjećajima. Ako peticija ne uspije, nastavak ovih bizarnosti imat ćemo prilike vidjeti11. siječnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...