Sinovčićev odvjetnički tim za njegovo puštanje na slobodu umjesto 10 milijuna, nudi 20,7 milijuna kuna hipoteke na nekretnine

Braniteljski tim Rena Sinovčića je Županijskom sudu u Zagrebu danas predao zahtjev za promjenom oblika jamčevine upisom hipoteke na nekretnine i to u dvostrukoj vrijednosti od traženog iznosa jamčevine. Ovu informaciju potvrdio je jedan od Sinovčićevih zadarskih odvjetnika, Andrej Korljan.

– Točno je da smo danas podnijeli zahtjev da se pravomoćno utvrđeni iznos jamčevine upiše kao hipoteka na nekretnine procijenjene vrijednosti 20,7 milijuna kuna, što je dvostruko više od traženih 10 milijuna kuna. Riječ je o nekretninama koje su u vlasništvu Sinovčićevih prijatelja i rodbine, a radi se o stanovima i kućama. Vjerujem kako će Županijski sud do kraja ovog tjedna donijeti odluku o našem zahtjevu, kazao je Korljan.

Podsjetimo, Sinovčiću je upravo zbog neuplaćenog iznosa od 10 milijuna kuna jamčevine 3. siječnja pritvor produžen za još dva mjeseca. Prvobitni iznos koji je odredila sutkinja istrage Jadranka Mandušić od 20 milijuna kuna prepolovilo je izvanraspravno vijeće.

Kako neslužbeno doznajemo, jamčevinu je nakon “podizanja sidra” Miroslava Ćire Blaževića, pokušao skupiti Sinovčićev još jedan veliki prijatelj, trenutni trener prvoligaša sa Stanova, NK Zadra, Igor Štimac. On je navodno forsirao kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Darija Srnu, čiji se profesionalni razvoj veže upravo uz Štimca, da mu pomogne prikupiti potrebiti iznos, no u tom nerealiziranom dogovoru se nešto očito u međuvremenu izjalovilo.

U prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje Uskok tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...