Štimac: “Moja je stvar kome sam i kada, i kako ću davati svoje novce. Nisam ja nikome ništa platio!”

Igor štimac nakon današnje konferencije za novinare u hotelu Kolovare i službeno je preuzeo trenersku klupu NK Zadra. Tako će prvi trening s nogometašima Zadra odraditi već u 15 sati na stadionu u Stanovima.

Čast mi je i zadovoljstvo, ali i ogromna obveza dolazak u Zadar. Trebat će puno rada i strpljenja te “bokun” sreće da uspije ono što treba napraviti ovdje. Nadam se da će naši sportski motivi i sportsko prijateljstvo rezultirati s bodovnim učinkom koji će biti nužan kako bi NK Zadar i dalje ostao prvoligaš, istaknuo je Štimac.

S obzirom da je NK Zadar na začelju ljestvice Štimac je istaknuo kako i njega, ali i igrače očekuje jako puno posla.

Znamo koliko imamo bodova, znamo da igrački kadar nije u najboljem stanju. Naš, odnosno prvenstveno moj plan je aktivirati sva prijateljstva koja sam stekao godinama rada u hrvatskom nogometu po pitanju onog što treba u ovom trenutku, po pitanju pomoći NK Zadru, jer znamo kakva je situacija. Pomoći ćemo igračima koji su tu, ali i onima koji će nam se priključiti u narednih nekoliko dana, kako bi bili bolji no što su bili do sada i da jednim zajedništvom i kvalitetnim radom polučimo rezultate, kazao je Štimac.

Kao motiv za prihvaćanje trenerskog mjesta u klubu koji je pred ispadanjem iz lige naveo je kako je to isključivo sport.

Protekla godina dana je jedna od najkvalitetnijih u mom životu. Uživao sam s obitelji, s djecom u jednom miru nakon odlaska s kormila hrvatske reprezentacije. Mislio sam da sam završio s hrvatskim nogometom, ali vidite, nikada ne znate što život donosi i kako će se stvari odvijati. Nikad ne reci nikad izgleda da vrijedi i u mom slučaju. Da li je ovo dugoročno sa Zadrom, mogu samo ponoviti, nikada ne reci nikad. Došao sam ovdje raditi trenerski posao. Isto tako vas molim da se isključivo držimo te priče. Ovdje sam iz isključivo sportskih razloga. Moja prijateljstva i sa Gradom Zadrom te sa puno drugih ljudi ovdje koji su mi istinski prijatelji, nisu tajna, to ne treba kriti, ali moji motivi su ovdje sportski, istaknuo je Štimac.

Iz NK Zadar izvučeni su milijuni, klub je na dnu ljestvice, igrači nisu plaćeni mjesecima, a klub, donedavni predsjednik Nadzornog odbora Reno Sinovčić i direktor Dalibor Zebić su pod istragom USKOK-a i predali su ostavke. U međuvremenu je i aktualni “kapetan” momčadi sa Stanova, Miroslav Ćiro Blažević, “među prvima dignuo sidro” i napustio “brod koji tone.” O činjenici koliko će mu u takvim uvjetima biti teško voditi klub Štimac nije želio razgovarati.

Hvala lijepa, ovo je ovdje sportska konferencija za novinare. Sva druga pitanja uputite na druga mjesta, prekinuo je Štimac bilo kakav razgovor o USKOK-ovim istragama kako kluba te njegovog sada već bivšeg vodstva, ali i njegovog velikog prijatelja Sinovčića.

Igor Štimac, NK Zadar, Bepo Bajlo

Nakon svih novih imenovanja, raskida ugovora, odnosno sveopćeg meteža oko NK Zadra Grad Zadar se kao najveći dioničar kluba nije želio miješati u kadrovsku politiku kluba što je istaknuo i sam gradonačelnik Kalmeta, no Štimac je istaknuo kako je upravo sa njima već ostvario prve kontakte pri kojima su mu iz Grada obećali daljnju pomoć i podršku.

Nedavnu izjavu gradskog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača za Antenu Zadar, kako je upravo Igor štimac na posljednjoj utakmici sa Splitom igračima Zadra na ime neisplaćenih plaća uplatio 300.000 kuna te se angažirao na prikupljanju 10 milijuna kuna jamčevine za Sinovčića, te da u tom naumu računa na Darija Srnu, koji bi mu to trebao riješiti, Štimac je kratko prokomentirao.

Moja je stvar kome sam i kada, i kako ću davati svoje novce, bio je odrješit Štimac, no na daljnje postavljeno pitanje, ukoliko je dao pozajmicu od nekoliko stotina tisuća kuna za plaće igrača NK Zadra da li je kontaktirao Grad Zadar kao najvećeg dioničara kluba o uvjetima pozajmice i povratka novca, Štimac je kratko odgovorio kako on nije ništa nikome platio.

Na konferenciji za novinare Štimac je još jednom najavio nova igračka pojačanja koja će u klub dovesti do ponedjeljka no o konkretnim imenima nije želio govoriti, kao niti o visini svoje plaće.

– Ne bih unaprijed izlazio s nekim imenima. Osvježenja su nam potrebna i potrudit ćemo se to riješiti u idućih par dana. Ja ću se pobrinuti da igračima ništa ne fali, a oni će to vratiti dobrom igrom. Danas ovdje nismo došli pričati o nikakvim plaćama već isključivo o igri, zaključio je Štimac.

U njegovom trenerskom radu pomoći će mu prof. Luka Radman, bivši član hrvatske reprezentacije koji će mu biti na pomoći idućih 30-ak dana priprema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...