Sud bračnom paru zabranio da djevojčici daju ime “Nutella”

Ukoliko ste došli na ideju da vašu kćerku nazovete “namazom od čokolade i lješnjaka” ili da vašem prezimenu dodate riječ “jagoda”, možda ćete to moći napraviti negdje drugdje u svijetu, no ne i u sjevernom francuskom gradu Valenciennesu.

Francuske dnevne novine “La Voix du Nord ” objavile su u ponedjeljak kako je sud u spomenutom francuskom gradu jednom bračnom paru, koji je svojoj kćerki dao ime “Nutella”, naredio da ime promijene u “Ella”. Osim toga, sud je naredio da “Strawberry” (jagoda) na francuskom jeziku “Fraise” bude preimenovana u “Fraisine”.

U obrazloženju presude, sud je naveo kako bi navedena imena mogla “ometati obitelj da živi normalan život”.

“Ime Nutella dano je djetetu suprotno interesu djeteta, a takvo ga ime može dovesti do zadirkivanja i omalovažavanja”, piše u sudskoj presudi.

Također, prema odluci suda, riječ “Fraise” za dijete također znači da će biti “žrtva izrugivanja što može imati samo negativan utjecaj na njega”.

Roditelji su na sudu istalnuli kako su svojoj kćerki htjeli dati “originalno ime”, a djevojčica Nutella nije prisustvovala raspravi koja je održana u studenom prošle godine.

U Francuskoj roditelji mogu izabrati bilo koje ime za svoje dijete, sve dok ta imena nisu službeno zabranjena. Međutim, ukoliko službenik koji vrši registraciju imena djeteta primjeti da je ime suprotno interesu djeteta, dužan je obavijestiti tužitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...