Tomislav Šarić: “Pobjeda je pobjeda ma s kolikom razlikom bila! Ovo je prvi korak ka boljoj Hrvatskoj!”

Na najneizvjesnijim izborima Republika Hrvatska je po prvi put u povijesti dobila predsjednicu, Kolindu Grabar Kitarović, koja će u narednih pet godina predstavljati i zastupati državu u zemlji i inozemstvu, brinuti se za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, zajedno s Vladom Republike Hrvatske surađivati u oblikovanju i provođenju vanjske politike te ujedno biti vrhovni zapovjednik Oružanih snaga u RH.

Kolindi Grabar Kitarović tako je prema rezulatatima DIP-a pripalo 50,74 % ili 1.114.865 glasova, a Ivi Josipoviću 49,26 %, odnosno 1.082.430 glasova. Ukratko, o pobjedi je odlučilo samo 32.435 glasova građana Republike Hrvatske.

Iako je borba do zadnjeg trenutka bila neizvjesna i tijesna, na ovim izborima trijumfirala je ipak Grabar Kitarović.

Sve najbolje i riječi hvale za prvu hrvatsku predsjednicu imali su i njezini koalicijski partneri iz HSP dr. Ante Starčević.

– Drago mi je da je Republika Hrvatska dobila svoju prvu predsjednicu u povijesti, Kolindu Grabar Kiatarović. Smatram da je njezina pobjeda jedan od prvih koraka prema onom konačnom zacrtanom cilju, ka boljoj Hrvatskoj. Vrijeme je da ova zemlja konačno krene u jednom drugom, boljem smjeru, da pokrenemo reforme i da jednostavno omogućimo bolji život hrvatskim građanima. Čestitam upravo njima, građanima, na ovolikom odazivu  i odabiru Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu RH. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, članovima HSP AS, našim simpatizerima i volonterima. Moram priznati pobjeda je bila tijesna i neizvjesna do posljednjeg trenutka, no kako kažu pobjedi se ne gleda u zube. Ljudi su vjerojatno i pomalo i umorni od ovih izbora, ali pobjeda je pobjeda ma s kolikom razlikom bila, zaključio je Tomislav Šarić, predsjednik Županijskog vijeća HSP dr. Ante Starčević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...