Tri nova nastavka Avatara stižu, ali s godinu dana zakašnjenja

Još u studenom James Cameron imao je samo dobre vijesti o snimanju novih nastavaka “Avatara”.

Ali, ove je srijede kazao da je pisanje tri nastavka toliko kompleksan posao da mora za godinu dana pomaknuti datum objave prvog filma – vidjet ćemo ga tek u drugom dijelu 2017.

Cameron filmove planira snimiti u komadu, a potom ih u javnost puštati tri godine zaredom. Nastavak hita iz 2009. godine prvotno se u kinima trebao pojaviti na Božić 2016., ali slavni redatelj toliko je zaposlen procesom pisanja da je u nekom trenutku shvatio da je prvotni datum preambiciozan.

“Postoji sloj kompleksnosti da bi priča funkcionirala kao saga u tri filma kojim se ne morate baviti kad radite jedan film. Pišemo tri nastavka simultano. I radimo to tako da se sve provlači kroz tri filma. Nećemo napraviti jedan pa onda izmisliti još jedan i još jedan. A paralelno s tim radimo i dizajn. Dakle dizajnirali smo sva bića i okoliš”, kazao je dodajući da je cilj bio završiti scenarije ovaj mjesec.

“Avatar” je do današnjeg dana film s najvećom zaradom u povijesti, 2,8 milijardi dolara. Osvojio je Zlatni globus za najbolju dramu i Oscara za kinematografiju, vizualne efekte i dizajn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...