Turisthotelov kamp Zaton ponovno dobio priznanje kao jedan od najboljih europskih kampova

Priznanje za najbolje europske kampove ove je godine ponovno dobilo pet hrvatskih kampova, među kojima je opet Zaton, u vlasništvu Turisthotela d.d. Zadar.

U vodiču njemačkog ADAC-a za 2015. navedeno je ukupno 114 hrvatskih kampova, odnosno pet više nego protekle godine. Tako su njemački ADAC i nizozemski ANWB BestCamping za 2015. godinu, priznanje za najbolje europske kampove, ponovno dali kampovima Zaton, Krk, Valalta, Lanterna i Park Umag.

Uz njih, čak 38 kampova je  označeno  simbolom koji ukazuje na vidljivo značajno povećanje kvalitete sadržaja i ponude u odnosu na prethodnu godinu, i to 20 kampova u Istri, 12 na Kvarneru, pet u Zadru i jedan u Splitu.

Kao regije sa najkvalitetnijim kampovima ponovo su se potvrdile Istra, Kvarner i Zadar.

Prosječna kvaliteta hrvatskih kampova po ADAC/ANWB-u povećana je za tek jedan posto u odnosu na lani i iznosi 3,4 od mogućih maksimalnih pet zvjezdica.

Kampovi na kontinentu, koji su lani bili ocijenjeni kao najlošiji, u 2015. godini po ADAC-u su iznimno podigli razinu kvalitete i prosječnom kvalitetom čak nadmašili Split, Šibenik i Dubrovnik koji su sada pak po ADAC-u na začelju, dok je prosječna kvaliteta kampova u 2015. godini pala u Šibeniku, Zadru i Kvarneru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...