Vodič ADAC-a za 2015. godinu

Turisthotelov kamp Zaton ponovno dobio priznanje kao jedan od najboljih europskih kampova

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Priznanje za najbolje europske kampove ove je godine ponovno dobilo pet hrvatskih kampova, među kojima je opet Zaton, u vlasništvu Turisthotela d.d. Zadar.

U vodiču njemačkog ADAC-a za 2015. navedeno je ukupno 114 hrvatskih kampova, odnosno pet više nego protekle godine. Tako su njemački ADAC i nizozemski ANWB BestCamping za 2015. godinu, priznanje za najbolje europske kampove, ponovno dali kampovima Zaton, Krk, Valalta, Lanterna i Park Umag.

Uz njih, čak 38 kampova je  označeno  simbolom koji ukazuje na vidljivo značajno povećanje kvalitete sadržaja i ponude u odnosu na prethodnu godinu, i to 20 kampova u Istri, 12 na Kvarneru, pet u Zadru i jedan u Splitu.

Kao regije sa najkvalitetnijim kampovima ponovo su se potvrdile Istra, Kvarner i Zadar.

Prosječna kvaliteta hrvatskih kampova po ADAC/ANWB-u povećana je za tek jedan posto u odnosu na lani i iznosi 3,4 od mogućih maksimalnih pet zvjezdica.

Kampovi na kontinentu, koji su lani bili ocijenjeni kao najlošiji, u 2015. godini po ADAC-u su iznimno podigli razinu kvalitete i prosječnom kvalitetom čak nadmašili Split, Šibenik i Dubrovnik koji su sada pak po ADAC-u na začelju, dok je prosječna kvaliteta kampova u 2015. godini pala u Šibeniku, Zadru i Kvarneru.

Ostavi komentar koristeći Facebook