Koncert klarinetista Ante Buturića i Ivana Andrijevića

Prvi koncert iz ciklusa Mladi zadarski glazbenici u Koncertnoj sezoni 2014. /2015. godine na rasporedu je u četvrtak 22. siječnja 2015. godine.

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u 20 sati nastupit će dva mlada zadarska klarinetista, Ante Buturić i Ivan Andrijević,  trenutno studenti 5. i 3. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Uz klavirsku pratnju pijanista i profesora – korepetitora na zagrebačkoj Akademiji, Ivana Batoša, nadareni će zadarski klarinetisti izvesti Sonatu za klarinet i klavir njemačkog majstora Paula Hindemitha, Scherzo Phila Cardewa, Concertino za klarinet i klavir Carl Maria von Webera, Allegro iz Koncerta za klarinet i klavir francuskog neoklasicista Jeana Francaixa, Hommage Manuelu de Falli iz pera Bele Kovacza, Solo de concours Andrea Messagera i zajedničku točku, Hameum suitu Ante Grgina i Božidara Miloševića.

Oba glazbenika izuzetno su aktivna na zadarskoj glazbenoj sceni još od srednjoškolskih dana. Ante Buturić je tijekom školovanja u GŠ B. Bersa u Zadru sudjelovao na brojnim natjecanjima i osvojio prvu, drugu i treću državnu nagradu.

Radeći na Akademiji s prof. Davorom Rebom, 2014. godine osvojio je 3. nagradu na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu.

Tri godine mlađi, Ivan Andrijević, također je tijekom školovanja u GŠ B. Bersa osvajao prve i druge nagrade kako na regionalnim tako i državnim natjecanjima. Na Akademiji studira u klasi prof. Milka Pravdića, a od uspjeha tijekom studija valja izdvojiti 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2014.

Andrijević i Buturić prvi puta nastupaju u ciklusu Mladi zadarski glazbenici. Kroz cjelovečernji koncert zadarska će publika imati priliku pobliže upoznati glazbenike koji svojim dosadašnjim rezultatima daju zaključiti da će uz daljni predani rad biti među sve većom i većom skupinom zadarskih glazbenika zavidnih umjetničkih dometa.

Karte po cijeni od 15 kuna mogu se nabaviti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 sati te sat vremena prije početka koncerta pred koncertnim prostorom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...