U zagrebačkom Hiltonu Pavić i Karavanić predstavili ulagačima inicijalnu javnu ponudu dionica tvrtke Tankerska Next Generation

Najveća hrvatska brodarska kompanija Tankerska plovidba d.d. objavila je jučer početak inicijalne javne ponude dionica (IPO) svoje tvrtke kćeri Tankerska Next Generation kojom želi prikupiti 40 milijuna dolara kapitala, a već danas je ulagačima predstavila inicijalnu javnu ponudu njezinih dionica (IPO), što je prvi IPO na Zagrebačkoj burzi unatrag sedam godina. Agenti izdanja su Intercapital vrijednosni papiri d.o.o. i Raiffeisenbank Austria d.d., a kroz ponudu se nudi 3.600.000 kuna dionica s opcijom dodatne dodjelle 400.000 dionica u rasponu indikativne cijene od 64 do 77 kuna po dionici.

Kapital društva TNG trenutno iznosi 255 milijuna kuna. Prikupljenim kapitalom u IPO-u Tankerska namjerava povećati postojeću flotu i zadržati vlasničku kontrolu. Iz Tankerske smatraju da je IPO izdvojene tvrtke najbolji model prikupljanja svježeg kapitala s obzirom na to da je Tankerska plovidba u većinskom vlasništvu zaklade koja upravlja tvrtkom u korist zaposlenika kroz program ESOP.

Javna ponuda dionica TNG započinje 26. siječnja 2015. i traje do 5. veljače 2015. godine, ukoliko ne bude skraćivanja Razdoblja formiranja knjige trgovanja i Razdoblja prijave u slučaju velikog interesa investitora. Javni poziv na upis dionica objavljen je u svim relevantnim medijima, a dostupan je i na internetskoj stranici društva www.tng.hr.

Na Zagrebačkoj burzi jučer oko podneva indeksi su bili u plusu, nastavivši uspon treći dan uzastopno, a najveća dobitnica bila je dionica Tankerske plovidbe, zahvaljujući upravo najavi inicijalne javne ponude dionica svoje tvrtke kćeri, TNG.

Predstavnici zadarske Tankerske plovidbe i TNG-a već danas su predstavljanje IPO – a održali u Hotelu DoubleTree Hilton u Zagrebu. Kako je bilo, pogledajte u priloženom video isječku.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...