Uskoro na slobodu izlazi i Novica Erlić?! U Remetincu do daljnjeg ostaje samo Reno Sinovčić!

I dok je prije nekoliko dana sutkinja zagrebačkog Županijskog suda, Jadranka Mandušić, odbila zahtjev Rena Sinovčića da ga se iz remetinečkog pritvora pusti na slobodu uz zalog nekretnina vrijednih više od 20 milijuna kuna, zahtjev branitelja bivšeg direktora NK Zadar, Novice Erlića je prihvatila.

U Erlićevom slučaju sutkinja Mandušić prihvatila je zahtjev da se jamčevina od milijun kuna pretvori u zamjenu za nekretninu čija je vrijednost 800 tisuća kuna te da se uz navedenu nekretninu doda još 200 tisuća kuna u gotovini.

Tako će se, nakon Dalibora Zebića, Stoje Mučaji, Vjekoslava Jurline i Irene Anić, i Novica Erlić uskoro moći braniti sa slobode.

– Erlić mora dokazati uplatu u gotovini te zabilježiti hipoteku na nekretninu čija je protuvrijednost 800 tisuća kuna da bi izašao iz pritvora. Na odluku sutkinje Mandušić, USKOK ima pravo žalbe u roku od tri dana od kada je zaprimi, a onda spis ide na raspravu i odlučivanje Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Zagrebu, kazao je sudac Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

U međuvremenu je potvrđeno kako je iz pritvora izašao i poreznik Željan Pejković jer više nije bilo razloga za njegovo zadržavanje u Remetincu.

Tako je u remetinečkomm pritvoru od početka prosinca prošle godine još uvijek ostao samo Reno Sinovčić, čija je jamčevina 10 milijuna kuna u gotovini, koju mu nakon očito bivšeg prijatelja Miroslava Ćire Blaževića još uvijek nije uspio skupiti niti još aktualni, Igor Štimac.

Podsjetimo, u prvoj USKOK-ovoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba USKOK je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje USKOK tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.

USKOK je u navedenom slučaju najavio ispitivanje 150 svjedoka u istrazi, a jedna od osnova za pritvor Sinovčića i drugih suosumnjičenih je mogućnost utjecaja na njihovo svjedočenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...