Vlada imenovala povjerenike do prijevremenih izbora: Kukljicom će upravljati Kristina Božić, Pagom Ivo Fabijanić

Sukladno rješenjima Vlade o raspuštanju vijeća i čelnika lokalne samouprave, odnosno razrješenju gradonačelnika i njihovih zamjenika te općinskih načelnika i njihovih zamjenika, iz razloga što nisu u zakonom određenom roku donijeli proračun, odnosno odluke o privremenom financiranju na današnjoj sjednici je donesena odluka o raspuštanju i za Općinu Kukljica te Grad Pag. Ujedno su imenovani povjerenici Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća i gradonačelnika i općinskih načelnika.

Naime, podsjetimo, zbog neizglasavanja proračuna razrješen je kukljiški općinski načelnik Marin Boško i njegova zamjenica te paški gradonačelnik Željko Maržić sa zamjenikom. Na takvu odluku Vlade svi navedeni imaju zakonsko pravo tužbe Visokom upravnom sudu u roku od osam dana.

Do odluke o novim, prijevremenim izborima određeni su Vladini povjerenici koji će upravljati Općinom odnosno Gradom, o trošku Državnog proračuna. U Kukljici će to biti Kristina Božić, pravnica iz Ureda državne uprave, na radnom mjestu voditeljice Službe za opću upravu, a u Pagu Ivo Fabijanić, umirovljeni SDP-ov saborski zastupnik, koji je bio u vodstvu županijske organizacije,ali i bivši gradonačelnik Paga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...