Vrančić: “Mi smo radosni i veseli i očekujemo Kolindinu pobjedu!”; Glasovac: “Konačni rezultat mogao bi ići u prilog od dva posto u korist Josipovića!”

Prema prvim rezultatima izlaznih anketa provedenih na biračkim mjestima diljem zemlje, Ivo Josipović osvojio je 48,60 posto glasova, dok je Kolindi Grabar Kitarović pripalo 51,40 posto glasova.

Ovo su neslužbeni rezultati izlaznih anketa. Prve neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva donosimo u 20 sati.

Dodajmo ovome kako je DIP do 16.30 sati zabilježio izlaznost birača od 48,23 posto.

U Zadarskoj županiji odaziv birača do 16.30 sati bio je najmanji u RH i to 43,97 posto što je nešto više nego u prvom krugu kada je na birališta izašlo u ovom vremenu 34,80 posto birača. Kada gledamo mjesta i gradove u našoj županiji najveći odaziv birača bio je u Škabrnji s 58,87 posto, Lišanima Ostrovičkim  s 55,96 posto,  Novigradu s 53,29 posto te Zemuniku Donjem s 52,28 posto. S druge strane, najmanji odaziv birača bio je u Obrovcu s 31,62 posto, Gračacu s 32,36 posto,  Benkovcu s 32,90 posto te Viru s 33,14 posto.

U samom gradu Zadru odaziv birača do 16.30 sati prema podacima DIP-a bio je 45,34 posto, za razliku od istog vremena u prvom krugu kada je taj odaziv bio 35,61 posto.

Prve rezultate izlaznih anketa komentirali su i iz HDz-ovog, ali i SDP-ovog stožera.

– Lijepo je čuti rezultate izlazne ankete ukoliko se potvrde kasnije i u prvim neslužbenim rezultatima. Razlika od tri posto u korist naše kandidatkinje nije nimalo mala, jer i jedan posto, pa čak i jedan glas više donosi pobjedu. Mi se nadamo da će brojenje glasova pokazati ovakav rezultat jer u izlaznim anketama nisu uključeni glasovi iz dijaspore, a tamo očekujemo veliku pobjedu Kolinde. Budimo za sada još uvijek sa zadrškom, mi smo radosni i veseli, ali za sada još ne želimo to pokazati dok ne dobijemo službene rezultate. Ako se potvrdi da je Kolinda pobijedila, jer se sada biralo između dvije osobnosti, ali i između dva smjera u kojima će ići Hrvatska nakon ovih izbora. Od smjera na koji nam je ukazivala Kolinda očekuje se prosperitet, očekujemo bolji život u Hrvatskoj i bolju i naprednu Hrvatsku, dok o drugog smjera nismo očekivali ništa, istaknuo je zadarski dogradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Ogradio se od povezanosti sadašnjeg HDZ-a s nazivom “zločinačka organizacija” ističući kako se HDZ ogradio i raščistio s ljudima koji su se ogriješili o moral.

– Svjesni smo kako trenutno imamo najnesposobniju Vladu u povijesti RH, pa čak bi se usudio reći i u onim Jugoslavenskim državama, tako da doista priželjkujemo da u slučaju Kolindine pobjede ova Vlada što prije odstupi i što prije raspiše Parlamentarne izbore, zaključio je Vrančić.

Predsjednica GO SDP Zadar Sabina Glasovac komentirala je kako se radi o neizvjesnim izborima te da će u konačnici o pobjedniku najvjerojatnije odlučivati možda dva do tri posto.

– Htjela bih se zahvaliti svim biračima koji su u nemalom izašli na glasovanje u ovom drugom krugu izbora te pokazali kako im niti malo nije svejedno tko će biti na čelu RH i u kojem će pravcu ići Hrvatska. Ne bih komentirala izlazne ankete, ja bih radije da pričekamo neslužbene rezultate. Međutim, mislim da će sama utrka biti tijesna i neizvjesna do samog kraja te da bi konačni rezultat mogao ići u prilog od dva posto u korist jednog kandidata, a ja sam uvjerena da će to biti dr. Ivo Josipović. Ipak, pričekajnmo, sve će biti puno jasnije uskoro, zaključila je Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...