Vremenska prognoza: Evo kada možemo očekivati novi snijeg

Snažna ciklona sinoć je donijela kišu, snijeg, buru i zahlađenje, no vrijeme se brzo stabiliziralo i u novom tjednu nas takvo stabilno vrijeme očekuje sve do vikenda kada će biti promjenjivo.

Kakvo nas vrijeme očekuje u idućem tjednu, donosi portal Crometeo.hr.

Prognoza za unutrašnjost

U utorak nastavak suhog i djelomično sunčanog vremena. Jutro će biti hladno uz slab mraz, mjestimice i moguću maglu, ali temperatura će biti viša nego u ponedjeljak ujutro, oko 0°C. Dnevna temperatura viša od prosjeka za najhladniji mjesec u godini i sredinom dana će se kretati oko 10 Celzijevih stupnjeva, možda i više. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar.

U srijedu više oblaka, ali su moguća i kraća sunčana razdoblja. Mjestimice nije isključeno malo kiše, ali ako i bude, bit će je malo i lokalno, uglavnom u Gorskom kotaru i Lici, a prema večeri možda koja kap i drugdje. I dalje se nastavlja toplo vrijeme uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 na istoku do 5°C ponegdje na zapadu i sjeverozapadu, a najviša dnevna oko 11 Celzijevih stupnjeva, možda i viša.

Četvrtak će biti oblačniji i malo svježiji. Tu i tamo možda padne vrlo malo slabe kiše, ali u zaista malim količinama. Veća mogućnost za slabu kišu je u noći i ujutro, dok su poslijepodne vjerojatnija sunčana razdoblja. Vjetar će biti slabiji, a temperatura zraka cijeli dan od 7 do 11°C.

U petak opet intenzivnija južina sa sunčanim razdobljima i pojačanim jugozapadnim vjetrom. To naravno i dalje znači visoku temperaturu zraka za ovaj dio godine, ponovno u poslijepodnevnim satima možemo ići preko 14 Celzijevih stupnjeva. Krajem dana moguća je slaba kiša, a najoblačnije će biti u Gorskom kotaru gdje malo kiše može biti tijekom cijelog dana.

Čini se da će u danima vikenda biti oblačnije i postupno hladnije. Povremeno su moguće oborine, većinom kao kiša, ali s padom temperature nije isključena susnježica ili malo mokrog snijega, prij svega u gorskim predjelima. No, čini se da to neće biti onaj pravi suhi snijeg, nego eventualno malo nakon kiše. Vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove, a temperatura zraka približit će se nuli, osobito u nedjelju.

Tek u sljedećem tjednu imat ćemo temperaturu primjereniju dobu godine, a povećat će se mogućnost za susnježicu ili snijeg.

Prognoza za Jadran

Pretežno vedro bit će tijekom ponedjeljka. Ujutro još umjerena, u južnoj Dalmaciji i pojačana tramontana, slabjet će i na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 0°C, uz obalu i na otocima od 0 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 6 do 9°C u zaobalju, od 9 do 13°C uz obalu i na otocima.

U utorak pretežno ili djelomično sunčano na većem dijelu Jadranu, ali će na dijelu srednjeg i osobito na sjevernom Jadranu povremeno biti više naoblake. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slab jugozapadnjak i jugo, drugdje slab vjetar promjenjiva smjera ili slaba tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 11°C u zaobalju, od 11 do 14°C uz obalu i na otocima.

Srijeda će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Više sunčanih razdoblja uz suho vrijeme u Dalmaciji, a na sjevernom Jadranu oblačnije uz povremenu kišu koja je izgledna uglavnom navečer. Na većem dijelu Jadrana puhat će slabo jugo i jugozapadnjak, rijetko gdje vjetar u drugom dijelu dana umjeren. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 12°C u zaobalju, od 12 do 15°C uz obalu i na otocima.

Četvrtak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Malo kiše moguće je ujutro i ponovno kasno navečer samo ponegdje na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji. Veći dio dana puhat će slabo jugo koje će navečer početi jačati. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na srijedu ili neznatno više.

Petak će biti umjeren do znatno oblačan. U većem dijelu Dalmacije zadržat će se suho, a više kiše na sjevernom Jadranu, osobito navečer kada ponegdje može biti obilnija. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru s olujnim udarima u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature zraka bit će u laganom porastu, najviše dnevne većinom od 10 do 15°C.

Subota donosi promjenjivo vrijeme. Kiša će biti češća u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu, lokalno će pasti preko 30 litara po četvornom metru. Jugo će već u noći okretati na lebić, a zatim na slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 9 do 12°C, u Dalmaciji od 12 do 15°C.

U nedjelju vrlo promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti većinom slabe kiše, uglavnom u drugom dijelu dana. Zapuhat će slab do umjeren lebić i jugo. Jutarnje temperature zraka u umjerenom padu u odnosu na subotu, najviše dnevne većinom od 8 do 13°C. Ljubitelji zime više sreće možda budu imali u nadolazećem tjednu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...