Vremenski smo u srcu zime: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u ovom tjednu

Vrijeme se stabiliziralo, a novi tjedan neće donijeti zimu. Stabilno će se zadržati do vikenda, a onda nas očekuje promjenjivije vrijeme, povremenu uz kišu.

Pretežno vedro bit će tijekom ponedjeljka. Ujutro još umjerena, u južnoj Dalmaciji i pojačana tramontana, slabit će i na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 0°C, uz obalu i na otocima od 0 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 6 do 9°C u zaobalju, od 9 do 13°C uz obalu i na otocima, piše Crometeo.

U utorak pretežno ili djelomično sunčano na većem dijelu Jadranu, ali će na dijelu srednjeg i osobito na sjevernom Jadranu povremeno biti više naoblake. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slab jugozapadnjak i jugo, drugdje slab vjetar promjenjiva smjera ili slaba tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 11°C u zaobalju, od 11 do 14°C uz obalu i na otocima.

Srijeda će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Više sunčanih razdoblja uz suho vrijeme u Dalmaciji, a na sjevernom Jadranu oblačnije uz povremenu kišu koja je izgledna uglavnom navečer. Na većem dijelu Jadrana puhat će slabo jugo i jugozapadnjak, rijetko gdje vjetar u drugom dijelu dana umjeren. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 12°C u zaobalju, od 12 do 15°C uz obalu i na otocima.

Četvrtak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Malo kiše moguće je ujutro i ponovno kasno navečer samo ponegdje na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji. Veći dio dana puhat će slabo jugo koje će navečer početi jačati. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na srijedu ili neznatno više.

Petak će biti umjeren do znatno oblačan. U većem dijelu Dalmacije zadržat će se suho, a više kiše na sjevernom Jadranu, osobito navečer kada ponegdje može biti obilnija. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru s olujnim udarima u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature zraka bit će u laganom porastu, najviše dnevne većinom od 10 do 15°C.

Subota donosi promjenjivo vrijeme. Kiša će biti češća u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu, lokalno će pasti preko 30 litara po kvadratnom metru. Jugo će već u noći okretati na lebić, a zatim na slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 9 do 12°C, u Dalmaciji od 12 do 15°C.

U nedjelju vrlo promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će  biti većinom slabe kiše, uglavnom u drugom dijelu dana. Zapuhat će slab do umjeren lebić i jugo. Jutarnje temperature zraka u umjerenom padu u odnosu na subotu, najviše dnevne većinom od 8 do 13°C.

Ljubitelji zime više sreće možda budu imali u nadolazećem tjednu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...