Besplatno razgledavanje: Zadrani turisti u svom gradu

Sutra s početkom u 17 sati i 30 minuta članovi Udruge turističkih vodiča Donat organiziraju besplatano razgledavanje stare gradske jezgre za sve zainteresirane.

S geslom „Zadrani turisti u svom gradu“ , Udruga turističkih vodiča Donat pridružuje se tradicionalnoj manifestaciji povodom Noći muzeja u organizaciji hrvatskog muzejskog društva. Start polaska na razgledavanje je zadarski Narodni trg ispred Gradske lože u 17:30.

Udruga turističkih vodiča Donat Zadar koja je prepoznata izvabn domicilnih granica dobitnik je dviju vrijednih nagrada: Godišnje nagrade Zadarske županije i nagradu Grb grada Zadra. Zadarski turistički vodiči pokrenuli su i osnivanje Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske koja je bila i temelj osnivanja Zajednice za interpretaciju kulturne baštine Hrvatske pri HGK-i Sektora za turizam.

Također, jedini su od turističkih udruga na području Lijepe naše koji su pokrenuli edukativne javne tribine u nastojanju da građani sudjeluju u kreiranju kulturno-turističkog života i upoznavanju povijesne baštine Grada Zadra i njegove Županije. Tribine na kojima su predavači eminentne osobe, sveučilišni profesori i znalci u svojim profesijama odjeknule su snažno, a tome su pridonijele i zanimljive teme s naslovima poput: Zadar je snažan onoliko koliko je snažna njegova Županija, Kvaliteta a ne cijena, Upoznajte svoj zavičaj, Valorizacija pomorske zbirke, Antičko maslinarstvo i brojne druge.

Članovi Udruge Donat nastavljaju sa svojim zanimljivim tribinama na području grada Zadra, Nina, Benkovca, Biograda, Paga, Dugog otoka i otoka Ugljana, kao i na području nekih ostalih općinskih središta. Mišljenja su, da je na području Zadarske županije nužno stvaranje pozitivne klime, koja podržava razvoj kulturno-turističkih proizvoda, te doprinosi obogaćivanju turističke ponude, produženju turističke sezone, podizanju razine znanja unutar destinacija potrebne za osmišljavanje kvalitetnih kulturno-turističkih proizvoda, koja prethodi kvalitetnijoj promociji kulturnog turizma destinacija. Doprinos je to također u razvoju interpretacija, legendi, tema i priča koje će postati osnova u interpretiranju povijesnih i kulturnih lokaliteta, a toga na ovom području nedostaje. Naime, to je također i podizanje razine prezentacije kulturnih resursa destinacija, doprinos očuvanju etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa destinacije, kroz marketinšku komunikaciju. Organizirali su i trodnevni susret turističkih vodiča iz cijele Hrvatske ponudivši im bogati kulturno-povjesni- gastronomski program naziva „Od Aenone do Scardone.

Spomenute aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje Zadra i županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...