Donosimo pravu pozadinu o ScandJetu; Ćosić: ˝Ostali su dužni 300 tisuća eura, a ovako nam vraćaju!˝

ScandJet odlazi iz Zadra – vijest kako je nakon dvije godine švedsko-hrvatski turoperator ScandJet napustio Zadar i svoju novu bazu osnovao u Rijeci prenijeli smo i mi na našem portalu, ali ovakvom nastavku priče malo tko se mogao nadati. Vlasnik ScandJeta, Saša Đaković izjavio je kako u Zadru ˝ništa pod milim bogom ne funkcionira˝ te kako on ne može voditi našu turističku destinaciju niti može raditi posao ljudi koji su odgovorni da bi ta destinacija funkcionirala. Jednom izjavom prozvao je sve koji preko 20 godina rade u zadarskom turizmu. Njegove izjave posebno su odjeknule u Zračnoj luci Zadar, njima je Đoković ostao dužan nešto manje od 300 tisuća eura, zanemariv iznos za očito velikog poduzetnika.

– Đaković je ljubomoran na činjenicu da se za Ryanair izdvajaju veliki novci za promidžbu a za njih ne. Zaboravlja da on nije doveo ni desetinu putnika kao Ryanair niti bi to mogao ikad jer nema ni aviona koje iznajmljuje. Izuzetno je nekorektno reći takvo što za Zadar jer mi smo mu dali sve povlastice i pogodnosti na sve naše usluge a on se samo pokupio i otišao bez riječi. Mi smo načuli od da ide na Rijeku i nakon silnih poziva i mailova se udostojio doći na sastanak. Ni tada nije decidirano rekao da će potpuno otići iz Zadra nego da veći dio prebacuje na Rijeku jer su mu tamošnji hotelijeri ponudili bolje uvjete za goste, rekla je Irena Ćosić, direktorica Zračne luke Zadar.

Izjave Saše Đakovića iznenađujuće su još više ako se zna da je njegova tvrtka ScandJet ostala dužna Zračnoj luci Zadar nekih 280 tisuća eura.
– Odobrili smo mu čak da to obročno plati da ne bi išli na sud. Mogli smo mu ljetos zaustaviti avion dok ne plati dug ali nismo to napravili jer se izgovarao da mu je dužan GU HTZ-a, što nije bila istina, kazala je Ćosić.

Direktorica Zračne luke Zadar nije krila razočaranje te je kazala kako je Đaković puno pričao i obećavao a malo napravio. Razočarenje ne kriju ni u TZ Zadarske županije.

– Naravno da smo sa žaljenjem dočekali, do sada samo glasine, da Scandjet napušta Zračnu luku Zadar. Kako je i g. Đaković naveo, odmah smo ga kontaktirali te održali sastanak s direktorom Scandjeta za Hrvatsku. Ne bih željela komentirati izjavu da se turizam ovdje događa slučajno. Time poništavamo sav trud i zalaganje brojnih kvalitetnih i ambicioznih turističkih djelatnika i poduzetnika koje svaki dan susrećem, slušam njihove planove, i sa kojima razmatramo zajedničke projekte i dijelimo entuzijazam za boljitak turizma zadarske regije, kazala je Mihaela Kadija direktorica županijske Turističke zajednice.

Kazala je kako u će se založiti da u sljedećem razdoblju razviju projekte koji će strateški stvarati proizvod destinacije.

– Slažem se s g. Đakovićem da moramo jasno znati gdje idemo i kome se obraćamo, te stoga moramo trezveno razmatrati što imamo i kako to marketinški što kvalitetnije razvijati i prezentirati potencijalnim turistima, poručila je Kadija.

Irena Ćosić ovom prilikom je kazala kako su dogovorili novi plan s Ryanairom te kako je prema novom rasporedu broj rotacija povećan. Tako će ove godine Ryanair imati samo 90 rotacija manje nego prošle godine, što je puno bolje nego je bilo predviđenu u prvobitno predloženom planu za sezonu 2015. Detalji se još utvrđuju sve će se znati uskoro, nakon sastanka u Dublinu, kazala je Irena Ćosić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...