Nova Samsung perjanice Galaxy S6 stiže već za mjesec dana!

Ovog tjedna Samsung i Apple objavili su financijske rezultate za posljednji kvartal prošle godine – dok je Apple ostvario nevjerojatne rezultate i nadmašio očekivanja i najoptimističnijih analitičara, južnokorejska kompanije zabilježila je još jedan kvartal u kojem su prihod i profit smanjeni u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Velika potražnja za Appleovim telefonima možda je čak lansirala ovu kompaniju na prvo mjesto na globalnom mobilnom tržištu na kojem posljednjih nekoliko godina u potpunosti dominirao Samsung.

Kažemo možda jer je Tim Cook objavio službene rezultate prodaje iPhonea (74,5 milijuna u tzv. blagdanskom kvartalu), dok službenih informacija iz Samsunga nema, no tržišni analitičari pretpostavljaju da je i ova kompanija prodala oko 74-75 milijuna mobilnih uređaja. Brojni analitičari i tehnološki novinari kažu kako je vrijeme za radikalne promjene u Samsungu koje bi trebale donijeti bolje poslovanje i bolju poziciju na tržištu, a prve takve promjene možemo očekivati već u jednoj verziji modela Galaxy S6. Samsung će ovaj smartphone navodno predstaviti u dvije verzije – jedna će biti nasljednik modela Galaxy S5 koja će imat bolji hardver, dok bi druga verzija trebala imati jedan dio ekrana zakrivljen i prodavat će se kao Galaxy S6 Edge. Dimenzije ovog telefona, prema informacijama objavljenim na Forbesu, trebale bi iznositi 143.52 x 70.7 x 7.19 mm (bit će malo veći, ali i malo uži i tanji u odnosu na S5), ali još nije poznato koliko će iznositi dijagonala ekrana ovog uređaja.

Dok neki smatraju da bi Samsung mogao smanjiti okvir oko ekrana i povećati ekran na čak 5,5 inča, dio novinara vjeruje da bi na taj način utjecali na smanjenje prodaje svog phableta Galaxy Note 4 te da će dijagonala modela S6 iznositi oko 5,1 inča ili će biti malo veća. Novitet koji očekujemo na ovom telefonu jest kvalitetnije kućište – umjesto plastike, kućište bi trebali biti napravljeno od aluminija (kao na iPhoneu ili HTC-ovom modelu One), a ljubitelje mobilne fotografije razveselit će i informacija kako u Samsungu rade na kvalitetnijoj kameri čija bi rezolucija trebala iznositi 20MP. Iako službenih informacija o datumu predstavljanja ovog telefona još nema, veliki broj tehnoloških portala, pozivajući se na ‘osobe bliske Samsungu’, vjeruje da će to biti na ovogodišnjem sajmu mobilnih tehnologija koji će se početkom ožujka održati u Barceloni te će Samsung svoju konferenciju za novinare na kojoj bi trebao predstaviti i ovaj telefon održati u ponedjeljak 2. ožujka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...