General Ante Gotovina prebacio posao u Šibenik

Tvrtka generala Gotovine zatražila je prijenos koncesije na pomorskom dobru s ˝Pelagos net farma˝ Vrgada na trgovačko društvo ˝Jadran tuna˝ iz Biograda.

Prijedlog za prijenos svoje koncesije na pomorskom dobru podnesen je još u rujnu prošle godine. A razlog tomu je taj što su u svibnju prošle godine dobili koncesiju na 20 godina u šibenskom akvatoriju, pokraj otočića Balabre u blizini Murtera. Za tu koncesiju tvrtka generala Gotovine godišnje izdvaja 75.600 tisuća kuna, što je 15 tisuća kuna više nego za koncesiju pored Vrgade, no u ovom slučaju riječ je o 126 tisuća četvornih metara prostora, plus 0,4 posto od ukupnog godišnjeg prihoda, što je ipak povoljnije nego kod konecesije dobivene u Zadarskoj županiji. Također, kod koncesije u šibenskom akvatoriju plaćat će znatno niže premije osiguranja jer je to područje sigurnije od oluja na Jadranu.

Podsjetimo, General Ante Gotovina u siječnju 2013. godine osnovao je tvrtku „Pelagos net farma“ Vrgada, čija glavna djelatnost je uzgoj tuna. Firmu je osnovao s dugogodišnjim prijateljem Milanom Mandićem iz Turnja, koji je poznat kao uspješan gospodarstvenik i suvlasnik tvrtke ˝Jadran tuna˝.

Tvrtka generala Gotovine ˝Pelagos net farma˝ bila je jedina koja se javila na natječaj za koncesiju na pomorskom dobru za uzgoj tuna na lokaciji između otoka Vrgada i otočića Gira, u moru južno od Vrgade raspisan od strane Zadarske županije. Godišnja naknada za 60 tisuća četvornih metara iznosila je 60 tisuća kuna, plus 0,50 posto ostvarenog godišnjeg prihoda.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...