Cestitka_Uskrs

Hrvatski telekom povećao brzinu 4G mreže na 150 Mbps

Kao tržišni lider u razvoju brzog interneta, Hrvatski Telekom radi novi iskorak – maksimalnu brzinu pristupa internetu u svojoj mobilnoj 4G mreži povećava sa sadašnjih 75 Mbps (megabita po sekundi) na 150 Mbps. Korisnici će moći uživati u prednostima dvostruko bržeg 4G interneta već od sredine veljače.

– Hrvatski Telekom u razvoj i novu infrastrukturu godišnje investira više od milijardu kuna. Nova investicija u kojoj smo kupili dodatni radiofrekvencijski spektar omogućuje nam da korisnicima ponudimo dvostruko veće brzine mobilnog interneta te naša 4G mreža omogućava najbrže „surfanje“ u Hrvatskoj. Brzine koje omogućuje naša 4G mreža za korisnike znače još naprednije i kvalitetnije korištenje usluga, poput live TV streaminga (MAXtv To Go), HD video streaminga i online gaminga. S investicijama u razvoj mreže nastavljamo i dalje. Osim u mobilnu, HT nastavlja i s ulaganjima u fiksnu mrežu i širenje naše optičke mreže, ističe Thorsten Albers, član Uprave HT-a i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije.

Hrvatski Telekom je među prvima u Europi usvojio LTE standard četvrte generacije u mobilnim telekomunikacijama i danas upravlja 4G mrežom koja je dostupna velikom dijelu stanovnika Hrvatske. Potkraj prošle godine investirao je i u kupnju dodatnog radiofrekvencijskog spektra na natječaju HAKOM-a, što je omogućilo udvostručenje brzine pristupa mobilnom internetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...