Josipa Pavičić: “Sretna sam zbog svoje odluke jer želim život!”

Televizijska voditeljica i novinarka oporavlja se od četverosatne operacije odstranjivanja dojki.

Samo dva dana nakon što je operirana u zagrebačkom Institutu za tumore Josipa Pavičić (36) smogla je snage i ekskluzivno za tportal dala prvu izjavu o tomu kako se osjeća. ‘Dobro sam, iako boli. I iznutra i izvana. Sretna sam zbog svoje odluke jer želim život! Hvala svima na toploj podršci’, rekla nam je novinarka i spisateljica kojoj nije bilo nimalo lako suočiti se s opakom bolešću.

U listopadu prošle godine u Italiji je napravila genetički test koji je pokazao kako, nažalost, postoji visok rizik od ponovnog oboljenja od karcinoma dojke. Majka 14-godišnjeg Vite i četverogodišnjeg Rocca nije nimalo dvojila! Ne želeći da joj se vrati zloćudna bolest, koju je prvi put otkrila u svibnju 2014, znala je da joj predstoji dvostruka mastektomija, odnosno odstranjenje obje dojke.

U ovim trenucima veliku joj podršku pružaju obitelj i prijatelji, a uz nju je cijelo vrijeme i suprug, talijanski poduzetnik i bivši nogometaš Nico Berardini. Svoju borbu s bolešću Josipa je opisala u knjizi koju je počela pisati nedugo nakon prve operacije.

Poput hrabre Josipe, isto je proživjela Angelina Jolie (39), holivudska zvijezda koja je prije godinu i pol priznala da se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji. ‘Čudno je probuditi se sa svim time u grudima jer imate osjećaj kao da ste u nekom filmu znanstvene fantastike. Ali nekoliko dana nakon operacije možete nastaviti sasvim normalan život. Devet tjedana poslije otišla sam na završnu rekonstrukciju grudi te su mi ugrađeni implantati i sada su šanse da obolim od raka dojke manje od pet posto. Svojoj djeci mogu kazati kako se ne moraju bojati da će me izgubiti zbog raka dojke’, rekla je tada glumica, koja je, kao i Josipa, svoju privatnu borbu nesebično podijelila s javnošću.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...