Koncert Zadarskog komornog orkestra uz Tomislava Fačinija i Jasena Chelfija

U ponedjeljak, 9. veljače, u 20:00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta koncert će održati Zadarski komorni orkestar.

Četvrti koncert u Sezoni 2014. /2015. donosi nastup gosta – dirigenta, maestra Tomislava Fačnija. Radi se o jednom od najistaknutijih hrvatskih dirigenata koji s osobitom strašću njeguje vokalni repertoar, ali redovito i podjednako uspješno nastupa kao dirigent orkestara i to diljem zemlje i inozemstva. Zadarskoj publici Fačini  je poznat kao bivši  umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri Sv. Donatu (2005. – 2009.) te kao gostujući umjetnik kojeg su najčešće puta imali prilike slušati s izuzetnim vokalnim ansamblom Antiphonus.

Tijekom svoje karijere Fačini je surađivao sa svim značajnim hrvatskim orkestrima, pa mu tako ovaj nastup sa Zadarskim komornim orkestrom nije prvi. Rado viđeni gost zadarskih gudača dirigirat će nadasve zanimljivim programom.

Koncert će otvoriti rijetko izvođenim djelom Valse triste finskog majstora Jeana Sibeliusa. Zatim će izvesti Koncert za violončelo i orkestar kojeg je hrvatski skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović napisao upravo za ovu priliku, na narudžbu šefa dirigenta Zadarskog komornog orkestra, dirigenta Ivana Repušića. Solističku dionicu violončela svirat će istaknuti zagrebački violončelist, član Zagrebačke filharmonije, Jasen Chelfi.

U drugom dijelu koncerta u Battagli à 10 Heinricha Ignaza Bibera, Fačini će se uz Orkestar naći i u ulozi čembalista, a koncert će zaključiti Simfonijom br. 8 Le soir  Josepha Haydna.

Ovaj koncert Zadarskog komornog orkestra donosi zanimljiv i rijetko izvođeni komorni repertoar te jednu praizvedbu hrvatskog skladatelja te je kao takav jedan od njihovih ovogodišnjih najatraktivnijih programa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...