Lenny Kravitz i Katy Perry pjevaju večeras na Super Bowlu 2015.

Nakon što je Francuska osvojila Svjetsko prvenstvo u rukometu u koje je Katar, kao domaćin uložio ogromne novce, noćas nas očekuje finale Super Bowla koje izaziva puno više pozornosti. Recept Amerikanci znaju, oni od svega naprave Hollywood, pa tako i od obične nogometne utakmice. Stoga finale, Super Bowl je nešto što svaki građanin SAD-a ne propušta. Bilo da žele pogledati samo reklame, koje se proizvode i emitiraju posebno za taj događaj ili nastup nekog poznatog izvođača u poluvremenu. Super Bowl svake godine ruši rekorde gledanosti pa je prošlogodišnje izdanje u kojem su Seattle Seahawksi pobijedili Denver Broncose sa 43:8, u prosjeku gledalo 111,5 milijuna gledatelja, čime je postao najgledaniji tv program u povijesti SAD-a. Zanimljiva činjenica je da je sam zabavni show na poluvremenu kada je nastupao Bruno Mars gledalo 115, 3 milijuna gledatelja.

Ono što je zanimljivo kako ¨half time show¨ prije i nije bio toliko atraktivan, sve do dolaska Kralja pop-a Michael Jacksona. On je 31. siječnja, 1993. uz pomoć 3,500 tisuće djece i plesača napravio spektakl koji je promijenio poimanje poluvremena Super Bowla. Njegova sestra Janet Jackson 2004. dijelila je pozornicu sa Justinom Timberlakeom. Oni su ˝začinili˝ svoj nastup, otkrivanjem grudi pjevačice obučene u komplet iz fetish shopa. Kritičari su odmah to proglasili skandalom 21. stoljeća, digle su se brojne tužbe a pjevači su se ispričali te izjavili kako to nije bilo u planu, ali se jednostavno dogodilo, jer to je live televizija.

Janet Jackson i Justin Timberlake

Slučajno ili ne od tada pa sve do pojave Kraljice Madonne na poluvremenu Super Bowla 2012, nije bilo ženskih pjevačica. Tada su brojni konzervativci diljem SAD-a s razlogom bili zabrinuti jer ¨Kraljica¨ je poznata po kontroverznim nastupima. Madonna iako s 53 godine odradila je spektakularni nastup a ni njen nastup nije mogao proći bez ¨začina¨. Za to se nije pobrinula sama Madonna već britanska hip-hop pjevačica M.I.A. Koja joj se pridružila na pozornici i u jednoj sekundi pokazala srednji prst u kameru. Ako je netko u tom trenu trepnuo sve je propustio. No dečki iz NBC-a, američke televizijske kuće koja je radila prijenos našli su se u čudu. Cijelu večer pazili su da Madonna bude dobra cura a na kraju zlo je došlo iz Europe. Amerika je bila pod šokom a sutra su još jedino najzagriženiji fanovi komentirali utakmicu, svi su govorili o tom nastupu.

Čast da nastupa na poluvremenu ove godine pripala je Katy Perry, kojoj je to već drugo pojavljivanje na Super Bowlu. Naime, u sjeni Madonne nastupala je 2012. godine, a ove godine ona će biti ˝glavna˝ zvijezda dok će u ¨sjeni¨ biti Lenny Kravitz, glazbenik kojeg su i naši sugrađani imali priliku slušati 2008. Osim njih, nastupit će i Idina Menzel, poznata po pjesmi “Let It go” iz filma “Snježno kraljevstvo” (“Frozen” ), koja će otvoriti događaj američkom nacionalnom himnom. Nadamo se kako ona neće zaboraviti riječi himne.

Svi oni koje posebno ne interesira taj sport, onaj kojeg nazivaju ˝nogometom˝ a igrači loptu uglavnom nose u ruci, mogu uživati barem u poluvremenu. Da se Super bowl prati i kod nas pobrinuo se domaći FOX koji se nalazi u svakom osnovnom paketu   IPTV/Kablovskog/DTH operatera. On nam kao i prošle godine omogućuje prijenos tog velikog sportskog događaja. Samo se nadamo da nećemo ostati uskraćeni za sve one lude američke reklame, koje se emitiraju u onim silnim prekidima, koje izluđuju nas Europljane.

Utakmica između ekipe NFC (National Football Conference) prvaka Seattle Seahawksa i AFC (American Football Conference) prvaka New England Patriotsa, održat će se uživo na stadionu Sveučilišta u Fenixu u Glendaleu (Arizona). Utakmica je na rasporedu 30 minuta nakon ponoći na Fox Hrvatska.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...