Povodom Svjetskog dana bolesnika, Liga protiv raka Zadar donirala tunjevinu i domaće maslinovo ulje za pacijente zadarske bolnice

Povodom Svjetskog dana bolesnika, koji se u Katoličkoj Crkvi obilježava svake godine 11. veljače, Udruga Liga protiv raka Zadar, donirala je kuhinji Opće bolnice Zadar dvije tune teške 50 kilograma i 10 litara maslinovog ulja.

– Ove godine gospodin Dukić svojski se potrudio da nabavi tune, a gospodin Željko Uzelac koji se bavi inače ekološkim uzgojem maslina i vina, je donirao sa svoje strane maslinovo ulje. Gospođa Lela Bajlo koja je inače naša članica već dugo godina i nutricionistica, ona je ta koja će ove tune spremiti, srediti i naše bolesnike obradovati, kazao je Vladislav Tomčuk, tajnik zadarske Lige protiv raka.

Lela Bajlo, voditeljica Službe prehrane u zadarskoj Općoj bolnici zahvalila se na donaciji i kazala kako će donirana tuna najvjerojatnije već sutra završiti na žaru. Kazala je kako će ova donacija biti dovoljna za oko 250 bolesnika.

Predsjednik Lige protiv raka Zadar Branko Dukić dodao je kako smo svjedoci da gotovo svaka obitelj ima nekog tko boluje od maligne bolesti a zabrinjavajući je podatak kako se u Zadru broj oboljelih u posljednjih 20 godina udvostručio.

Možemo zaključiti kako je ova donacija hvalevrijedna te se nadamo da će potaknuti i druge da na ovaj ili neki drugi način pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Liga protiv raka najstarija je udruga za borbu protiv raka na ovim prostorima učinila je ogroman doprinos u poboljšanju onkološke zaštite pučanstva u Hrvatskoj. Njezine su aktivnosti i učinci po mišljenju mnogih stručnjaka veliki i često puta nezamjenjivi jer je mobilizirala ne samo brojne stručnjake iz onkologije i srodnih struka u borbi protiv raka nego i intelektualnu elitu iz brojnih drugih područja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...