Nakon uspješne humanitarne akcije mala Ivana Ukalović na operaciji koju predvodi poznati hrvatski neurokirurg dr. Hrvoje Jedanačak

Jutros u 8 sati započela je operacija malene Ivane Ukalović iz Suhovara, Općine Poličnik. Operacija se odvija na kliničkom bolničkom centru Rebro, a operacijski tim  predvodi poznati hrvatski neurokirurg dr. Hrvoje Jedanačak.

Ivana je već nekoliko dana na pripremama za operaciju. Nakon pregleda najnovijih nalaza dr. Jednačak je utvrdio kako je riječ o Arnold-Chiari malformaciji broj 2.

– Važno je istaknuti kako zahvaljujući akciji ˝Za život˝ u koju se uključila cijela Hrvatska javnost, Ivana je dobila najbolju medicinsku skrb, a vrhunski stručnjaci su odlučili operaciju obaviti u Hrvatskoj iz razloga što je Ivana premalena i ima hidrocefalus zbog kojeg ne smije letjeti avionom, rekla je Nikolina Kovačević, iz agencije Futura te je poručila kako Ivanini roditelji Emina i Šime, ovim putem zahvaljuju svim ljudima koji su sudjelovali u akciji.
Podsjetimo, zbog urođenog rascjepa kralježnice i Arnold- Chiarijeve malformacije maloj Ivani, svaki put kad zaplače, staje srce.  Kost joj pritišće mali mozak koji uslijed pritiska ostaje bez kisika. U humanitarnoj akciji prikupljeno je 63.450 kuna.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...