Novi hrvatski rukometni izbornik je Željko Babić!

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika Željka Babića dok će mu pomoćnik biti Petar Metličić.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza odlučio je kako će izborničku palicu dati Željku Babiću, 43-godišnjem treneru bjeloruskog Meškova iz Bresta. Sportskoj je javnosti poznat po tome što je bio pomoćnik Slavka Goluže u reprezentaciji i u tadašnjem RK Zagrebu.

Pred Babićem je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj koje su još započele pod Golužinim vodstvom. Hrvatska je nakon dvije utakmice maksimalna, a sljedeći dvoboji su u travnju protiv Norveške.

Podsjećamo, Slavko Goluža morao je odstupiti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je nacionalna vrsta završila kao šesta. Izborene su kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, no u javnosti je taj rezultat okarakteriziran kao neuspjeh, jer nije osvojena medalja.

Dosta se imena spominjalo, a na početku je kao glavni kandidat figurirao Noka Sredarušić. No ovaj stručnjak bio je preskup za HRS pogotovo kada se uz njega počelo vezivati zanimanje bogatog PSG-a. U konkurenciji su bili i Ivica Obrvan i Goran Perkovac.

Podsjećamo da je Babić bio prijedlog Ivana Balića, koji se vratio u hrvatski rukomet na poziciju koordinatora muškog rukometa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...