Cestitka_Uskrs

Novica Erlić, bivši direktor NK Zadar osumnjičen u aferi „Ribar“, izašao je iz Remetinca

Posljednji osumnjičenik iz afere ˝Ribar˝ izašao je iz Remetinca, riječ je o nekadašnjem direktoru NK Zadra Novici Erliću. Kako je Antena Zadar izvještavala i prije u Erlićevom slučaju Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo je zahtjev da se jamčevina od milijun kuna pretvori u zamjenu za nekretninu čija je vrijednost 800 tisuća kuna te da se uz navedenu nekretninu doda još 200 tisuća kuna u gotovini. Prije izlaska iz Remetinca, obećao je i potpisao istražnoj sutkinji Jadranki Mandušić kako na slobodi neće ometati istragu, odnosno utjecati na svjedoke.

Sutkinja Mandušić je ukinula jamčevinu svim zadarskim poreznicima koji su bili uhićeni u aferi ˝Ribar˝. Oni su iz istražnog zatvora izišli još prošli mjesec, a uplaćeni novac im je vraćen. Obrisane su im i hipoteke nad nekretninama jer su svi svjedoci ispitani, a samim time su prestali i razlozi zbog kojih je jamčevina bila određena.

Prije tjedan dana iz Remetinca izašao je i Reno Sinovčić, uz zamjenu jamstva nekretninama vrijednih preko 20 milijuna kuna.

Podsjetimo, u prvoj USKOK-ovoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba USKOK je procijenio da se šteta za koju terete Rena Sinovčića i njegove suosumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje USKOK tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.

USKOK je u navedenom slučaju najavio ispitivanje 150 svjedoka u istrazi, a jedna od osnova za pritvor osumnjičenih bila je mogućnost utjecaja na njihovo svjedočenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...