Nude plaću od 20-ak tisuća kn i stan, a nitko ne želi raditi!

Ako itko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa... koji je voljan raditi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti u našoj Općoj bolnici Dubrovnik, otovo je zavapio dr. Jerko Ferri Certić, sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice.

Nevjerojatno zvuči da nitko ne želi doći raditi u OB Dubrovnik, iako bi mu bilo riješeno i stambeno ptanje, a i plaća je više nego odlična.

- Kakva loša plaća, ja kao ravnatelj imam primanja od oko 17.000 kuna i to je tek 38. plaća po iznosu u bolnici. Dakle, liječnici u Hrvatskoj imaju dobre plaće, a u Dubrovniku bi Grad pomogao i stanom, rekao je ravnatelj za Slobodnu Dalmaciju.

Najveća plaća u toj bolnici je čak 26.000 kuna, s dežurstvima i dodacima.

Naime, KBC Split, zbog dugih lista čekanja za pregled kod reumatologa, u Dubrovnik više ne može slati svog reumatologa koji bi pregledavao teško bolesne pacijente.

Prije 10-15 dana u Dubrovniku je bio reumatolog iz Splita. No, ako ga oni više ne mogu slati, nema veze. Mi ćemo povremeno dovoditi reumatologa iz Rijeke ili KBC-a Dubrava, snaći ćemo se. I sada nam dolaze ponekad iz drugih hrvatskih centara interventni kardiolozi, kardiokirurzi, oftalmolozi, ortopedi-traumatolozi, pa će tako biti i dalje. Splićane smo zvali jer su nam najbliži i veliki dio pacijenata iz naše županije liječi se upravo u Splitu, ističe dr. Certić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...