Odlazi li Adrija ipak konačno u stečaj?! Za kraj veljače zakazano ispitno ročište Trgovačkog suda

Trgovački sud u Zadru za 24. veljače zakazao je ispitno ročište za pokretanje stečaja Adrije. U ime radnika, koji plaće ne primaju još od kolovoza prošle godine, zahtjev za stečaj zadarskom Trgovačkom sudu predao je sindikalni povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Ivica Blažević.

Predlagatelji su dostavili sudu prijedlog za pokretanje stečaja. Naveli su kako im poslodavac duguje pet plaća te da im nije uplatio doprinose za razdoblje od kolovoza 2014. godine do siječnja 2015., doznaje se od sutkinje i predsjednice Trgovačkog suda u Zadru Ardene Bajlo, koja je zakazala ispitno ročište.

Prošli prijedlog za stečaj, koji su također predložili radnici, nije bio prihvaćen jer nije bio potkrijepljen potrebnom dokumentacijom. Ovaj put priloženi su obračuni plaća za 32 radnika za razdoblje od kolovoza do siječnja.
Račun 65 godina stare riboprerađivačke tvornice Adrije je blokiran pa je tvrtka nesposobna za plaćanje, a sve su to razlozi za pokretanje stečaja, piše, uz ostalo, u zahtjevu radnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...