Osnovan “Zadar developers hub” sa sjedištem u prostorijama Coworkinga Zadar

Jučer je u Zadru, u Gradskoj knjižnici Zadar, osnovana prva udruga IT-evaca – Zadar developers hub. Osnivatelji udruge već duže vrijeme djeluju kao inicijativa. Informacijska tehnologija predstavlja jedan od propulzivnijih sektora koji je postaje neizostavan dio većine uspješnih tvrtki. ZdDevHub je stručno interesna skupina koja će zajedničkim radom i organizacijom stručnih predavanja te networkinga biti ukorak s ostalim dijelovima Hrvatske i svijeta.

Ciljevi udruge su povećanje atraktivnosti IT struke u Zadru, povećanje konkurentnosti IT stručnjaka na tržištu rada, poticanje poduzetništva u IT sektoru te poticanje kreativnosti, inovativnosti i stvaralaštva.

Primarna djelatnost kojom će se Udruga baviti je informatika i računarstvo. Udruga će se baviti i poticanjem inovacija te stvaranjem pozitivnog ozračja za inovativnost; organiziranjem savjetovanja, predavanja, seminara, kongresa, sajmova, tribina i drugih stručnih skupova u vezi razvoja softvera; jačanjem suradnje sa srodnim organizacijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te ostalim aktivnostima vezano za odgoj i obrazovanje.

Za predsjednika udruge koji će zastupati i predstavljati udrugu izabran je Niko Vrdoljak, glavni tajnik je Hrvoje Jednaković a dok su članovi upravnog odbora  Alenka Bopsić, Hrvoje Grandov i Robert Badurina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...