Pacijentica umrla tijekom hitnog transporta iz Sali u zadarsku Opću bolnicu!

Pacijentica D. Ž. (rođena 1940. godine) hrvatska državljanka, koja je hitnim medicinskim transportom iz Sali na Dugom otoku prevožena u zadarsku bolnicu temeljem zahtjeva mjesne liječnice, tijekom plovidbe je, unatoč iznimnom trudu medicinske ekipe, prestala davati znakove života te je po pristajanju u Zadar utvrđena njezina smrt

Ministarstvo prometa i infrastrukture navodi kako je Lučka ispostava Sali posredstvom Lučke kapetanije Zadar izvjestila u ponedjeljak u 12,15 sati Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, (MRCC Rijeka) o pokretanju hitnog medicinskog transporta pacijentice iz Sali s Dugoga otoka u zadarsku bolnicu temeljem zahtjeva mjesne liječnice.

Kapetan Ispostave Sali preuzeo je u 12,30 sati pacijenticu u pratnji liječnice i medicinske sestre te ih prevezao u Zadar, kamo su pristali u 13,05 sati.

Ministarstvo ističe kako je pacijentica, unatoč iznimnom trudu medicinske ekipe, prestala davati znakove života te je po pristajanju u Zadar utvrđena njezina smrt

Poduzeta akcija medicinskog transporta već je treća od početka 2015. na zadarskom području nadzora sigurnosti plovidbe, dok je tijekom 2014. poduzeto ukupno 13 akcija hitnoga medicinskog transporta u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...