Panika u Posedarju; Baš kao i u Lišanima Ostrovičkim vuk viđen u centru sela

Vuk je ponovno viđen u centru sela, ovoga puta došetao se do Posedarja. Vuk je viđen pokraj mjesne Crkve. Mještani su u strahu ali se osjećaju nemoćnima, baš kao i mještani Lišana Ostrovičkih prije nekoliko mjeseci gdje je vuk viđen usred bijela dana, i gdje je zaklao šest ovaca.

Kazna za odstrel vuka je previsoka. Ovaj predator je maksimalno zaštićen zakonom a jedan od uzroka sve češćih posjeta vukova naseljenim područjima može biti sezona lova, kada u strahu od lovačkih pasa i pucnjeva, vukovi bježe u potrazi za hranom. Ponovno su aktualizirane priče u Posedarju i okolnim mjestima kako su vukovi planski nastanjeni u njihov kraj. Neki govore da su vidjeli i helikoptere kojima su vukovi dovezeni. Mještani pričaju kako su viđali helikoptere a samo dan nakon toga viđeni su vukovi.

Podsjetimo, u posljednje tri godine imamo zabilježene napade vuka u Gorici, Debeljaku, Ražancu, Rtini, Podgradini, Vrsima i još drugim mjestima diljem Zadarske županije, možda je to znak da bi stari zakon iz ´95 trebalo mijenjati?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...