Pevec otvara nove centre i zapošljava ljude

Dvije i pol godine od uspješno okončanog stečaja i preregistracije u dioničko društvo više od 700 dobavljača, banaka i države, Pevec je sve bliže planovima od milijardu kuna prometa u ovoj godini.

U ponedjeljak je u Novom Zagrebu otvoren prošireni prodajni centar Peveca na 9.600 kvadrata bivšega Getroa, a u četvrtak se u zagrebačkom Jankomiru, otvara dosad najveći poslovni centar Peveca u Hrvatskoj, više od 15 tisuća kvadrata u kojima je svojedobno poslovao konkurent Baumax, koji se povukao s hrvatskog tržišta, piše Poslovni dnevnik.

18 centara

S odlaskom Baumaxa, Bricostorea i OBI-ja iz Hrvatske te s dezinvestiranjem Agrokorovih trgovina nakon preuzimanja Mercatora, od kojega je zakupio šest objekata Getroa, Pevec je čvrsto odlučio zgrabiti priliku za jače pozicioniranje na tržištu, prije nego na njega uđu neki novi igrači. U ožujku će se tako otvoriti i novi Pevec u Dubrovniku, a u svibnju na zagrebačkom Črnomercu, čime će se broj Pevecovih centara u Hrvatskoj popeti na 18.

Unatoč krizi i padu kupovne moći Pevec je lanjsku godinu završio s prihodom od gotovo 870 milijuna kuna što je rast od 20 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...