Pobjedom nad Cibonom 82:74 Zadrani do finala Kupa Krešimira Ćosića

Zadar – Cibona 82 : 74 ( 19 :21,23:18,21:17,19:18)
Suci: Dožai( Zagreb), Herceg( Zabok) i Vovk ( Slavonski Brod).
ZADAR: Bašić , Segarić , Ivanov( 12) , Kraljević,( 4) Vraneš, Šango(2), Sobin(8) , Širko(6) , Ramljak(5) , Bošnjak (4), Florence( 30), Barać( 11).
CIBONA: Kus, Krušlin(10), Rozić(15),Jagodić- Kuridža(5) , Slavica(6), Mavra(2) , Popić, Siriščević((13) , Žižić(15), Gabrić(3), Ilievski( 5).

Nakon večerašnje pobjede u Vukovaru, od plus osam koševa razlike nad Cibonom Zadar je osigurao mjesto u finalu Kupa Krešimira Ćosića gdje ga već  sutra očekuje Cedevita.

Iako se na momente činilo da zadarska momčad bespovratno tone i da je još jednom sve izgubljeno ipak su se uspjeli vratiti u igru čime je najviše zasluge imala Ramljakova trica, te Florencova preciznost na crti slobodnih bacanja.

– Znali smo da će ovo  biti jako teška utakmica. U prvom poluvremenu Cibona nam je radila problema s napadačkim skokom, kada smo to uspjeli donekle pohvatati u drugom poluvremenu smo uhvatili smo svoj ritam i uspjeli pobijediti. Sutra je utakmica s Cedevitom, ona je euroligaška momčad, ali mi smo iz Zadra, borit ćemo se i dati sve od sebe da pobijedimo te se nadamo da će od sutra na Višnjiku uz zastavu od  2008. godine visjeti i ona od 2015. godine, kazao je kapetan zadarske momčadi Ive Ivanov.

– Bila je teška utakmica, dosta tvrda, kako sam i očekivao. Imali smo dosta problema u kontroli njihova napadačkog skoka. I zbog  toga nismo uspjeli uspostaviti svoj ritam igre.  Kroz cijelu utakmicu smo se tražili. Igru smo našli  tek u trećoj četvrtini  kada smo iskontrolirali skok i iznenadili protivnika, ali upravo smo stoga bili odmorniji i svježiji da finiširamo utakmicu i da tu  budemo pribraniji i mirniji, zaključio je Ante Nazor, trener KK Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...